Waargebeurd: De man van Tooske gaat liever met zijn vrienden op vakantie dan met haar

De man van Tooske gaat steeds met zijn vrienden weekendjes weg en ze plannen nu zelfs om deze zomer met z’n vieren te gaan zeilen in de Middellandse Zee. Als hij terugkomt gaan ze misschien een weekje kamperen op de Veluwe, meer zit er niet in omdat er dan geen geld meer is.

Elkaar vrij laten in hun relatie stond voor allebei met stip op één. Tooske (49) leerde Harm (55) vijf jaar geleden kennen. Voor die tijd had ze een lange relatie gehad met Karel. “Dat liep stuk omdat Karel heel graag kinderen wilde en ik niet. Ik heb nooit een kinderwens gehad. Mijn eierstokken zijn niet gaan klapperen.”

Reis voor alleengaanden
Tien jaar lang was Tooske single. Hier en daar had ze een scharrel, maar iets langdurigs zat er niet in. Totdat ze tijdens een reis naar Spanje voor alleenstaanden Harm ontmoette. Er was een klik en ze trokken steeds vaker met elkaar op. Ze hielden contact toen ze terug in Nederland waren. “Harm konden het gelijk goed met elkaar vinden. Hij was net als ik jaren alleen geweest dus toen we besloten samen te wonen spraken we af dat we elkaar wel zouden vrij laten. Ik wilde gewoon op pad met mijn vriendinnen en Harm wilde zijn vrienden ook zonder mij erbij zien. We konden ons daarin allebei vinden, het is fijn om eigen activiteiten te hebben. Zo raak je ook nooit uitgepraat.”

Yoga in het klooster
Bovendien snapte Tooske ook wel dat Harm het niet zag zitten een weekend lang in een klooster yogales te volgen. “Dat soort dingen doe ik dus lekker met mijn vriendinnen,” lacht Tooske. Harm heeft een aantal jeugdvrienden waarmee hij vaak op pad gaat. “Het zijn sportieve mannen. Regelmatig spreken ze af om naar Ajax te gaan, of ze gaan een weekendje zeevissen.”

Naar de sauna
Tussendoor trekken Tooske en Harm er ook samen op uit. “We zijn allebei dol op de sauna en regelmatig plakken we daar een hotelovernachting aan vast. Zo heerlijk ontspannend.” Genieten doen ze ook van de weekenden die ze samen wandelend doorbrengen. Boeken ze een leuke bed & breakfast en maken ze mooie tochten door de omgeving. Omdat ze allebei werken en geen kinderen hebben kunnen ze het zich veroorloven.

Met zijn vrienden zeilen
Maar de laatste tijd spreekt Harm steeds vaker met zijn vrienden af. “Vorige week meldde hij doodleuk dat hij komende zomer met zijn vrienden vier weken wil gaan zeilen op de Middellandse Zee. Ik kwam niet voor in dat verhaal. Terwijl we vorig jaar plannen maakten om deze zomer te wandelen in Schotland. Twee van dat soort reizen maken kan gewoon niet, dus dat legde ik Harm voor. Hij antwoordde dat zijn vrienden minder makkelijk weg kunnen omdat twee van hen rekening moeten houden met nog thuiswonende kinderen. Hij had dit tripje al zo lang op zijn verlanglijstje staan.” Over het financiële gedeelte zweeg hij. Maar het komt hier op neer dat als hij inderdaad met zijn maten weggaat, er voor ons samen niet meer overblijft dan een weekje kamperen op de Veluwe. Ook leuk, maar niet als hoofdvakantie in de zomer.”

Is er geen ander?
Vriendinnen van Tooske vinden het belachelijk. “Mijn beste vriendin vond het zelfs apart dat hij een vakantie met zijn vrienden boven een trip met mij zette. Ze vroeg of ik zeker wist of het tussen ons nog wel goed zat. Misschien wat ver gezocht, maar ik begrijp het wel. Het geeft wel de absurditeit van zijn besluit aan. Ik zal wel zien hoe het afloopt en of hij een vakantie met vrienden belangrijk vindt dan er met mij op uit te gaan.”


Reageer ook