Vrouwelijk leiderschap

vrouwelijk_leiderschap.jpg
Er zijn nog weinig vrouwen die topposities vervullen, degenen
die dat doen lijken op een nieuwe positieve manier invloed uit te
oefenen. Wat is vrouwelijk leiderschap precies, en wat kunnen we doen om
het meer in de praktijk te brengen? De afgelopen tijd zijn er veel
boeken verschenen met als thema Vrouwelijk Leiderschap. Damespraatjes
startte een serie over deze boeken. Deze week de 2e aflevering: Vrouwelijk leiderschap, vrouwen hebben alles in zich om de top te bereiken van Joanna Barsh en Susie Cranston.

In het boek vragen de auterus ich af: “Hoe doen die vrouwen het toch die carrière maken en hoge leidinggevende posities bekleden? In de media wordt volop geklaagd dat vrouwen niet doorbreken of zelfs afhaken, terwijl er talloze voorbeelden te geven zijn van vrouwen die de top wel bereiken.” In dit boek vertellen de vrouwen over hun succesfactoren. Die blijken niet alleen op professioneel, maar juist vaak op persoonlijk vlak te liggen.

Vrouwelijk leiderschap geeft vrouwen vertrouwen in hun leiderschapscapaciteiten en is daarom een inspiratiebron voor alle vrouwen met ambitie en drive. Want vrouwen hebben alles in zich om door te breken en het verschil te maken.

Over de auteurs

Joanna Barsh studeerde aan de Harvard Business School en is senior partner bij McKinsey & Company waar ze al sinds 1981 werkzaam is. Ze geeft leiding aan het McKinsey Centered Leadership Project, met als doel de ontwikkeling van vrouwelijke leidinggevenden te ondersteunen.

Susie Cranston studeerde aan Standfort University en werkt als bedrijfsconsultant bij McKinsey & Company in San Francisco. Ze was verantwoordelijk voor het team dat het model ontwikkelde dat aan Vrouwelijk leiderschap ten grondslag ligt. De auteurs zijn als senior consultants werkzaam voor het toonaangevende, internationaal opererende McKinsey.

Uitvoering      Paperback
Omvang         248 paginas
ISBN              9789022996690
Prijs               17,95

BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Lees ook deel 1 in de serie boeken over vrouwelijk leiderschap

 


Reageer ook