Vrouw met bloem zoekt man met baard

vrouwmetbloem.jpg
Een zoete, lieve, groene cover en vele superlatieven over dit boek zorgden er wel voor, dat ik een beetje voorzichtig begon te lezen. Was dit wel mijn ding? Zou ik niet belanden in een oppervlakkig romannetje? Zo eentje, zonder het gevoel van realiteit. Want daar houd ik niet zo van. Ik vind het heerlijk om zo nu en dan een vlot lezend en goed gevoel gevend boek te lezen. Daar hoort wat mij betreft wel wat echtheid en ook verrassing in. Nou, dat heeft dit boek je beiden zeker te bieden. Het is een heerlijk, eigentijds boek, waarbij je op elk moment van het jaar even weg kan dromen. Een realistisch verhaal, gebaseerd op haar eigen werkelijkheid, waar je wel van genieten moet. En ……. je leest het waarschijnlijk net als ik in een adem uit.

Eerst moest ik even wennen aan de opzet. Om en om zijn de hoofdstukken vanuit een van de twee hoofdpersonen geschreven. Zodra ik in dat ritme zat, liep het vloeiend. Ik vind het ook wel knap om zo soepel vanuit de een en de ander te kunnen schrijven.

Het is een liefdesverhaal, dat je zo verteld zou kunnen worden door je nichtje, je buurmeisje etc. Hierdoor leest het ook zo lekker weg. Het boek geeft haar lezer(es) gewoon een lekker goed gevoel.

Vrouw met bloem zoekt man met baard is gebaseerd op Floors eigen leven. De ontwapenende Bobby en de bebaarde Thomas ontmoeten elkaar op een bootje van een gemeenschappelijke vriend in de Amsterdamse grachten. Het werd liefde op het eerste gezicht, maar niet zonder hindernissen. Want wat doe je, als de een nogal hoge eisen stelt aan een relatie? En de ander er al eentje heeft? In haar zomerse debuutroman laar Floor Westerveld zien, dat liefde alles kan overwinnen. Als je maar durft.

Vrouw met bloem zoekt man met baard is gebaseerd op Floors eigen leven. Een feelgood-liefdesverhaal om in één adem uit te lezen.

Floor Westerveld (1980) is journalist en schrijfster. Ze draagt net als Bobby (bijna) altijd een bloem in het haar en viel tot voor kort nooit op mannen met baarden. Dit liefdesverhaal publiceerde ze eerder succesvol in eigen beheer.

Dit boek is een heerlijk boek voor een rustig avondje, weekeindje en/of vakantie. Ik zie het als een cadeau van de auteur Floor voor ons. Een goed gevoel geschenk. Een aanrader dus om jezelf of een vriendin cadeau te doen!

Gegevens

Vrouw met bloem zoekt man met baard

Een Hollands liefdesverhaal

Floor Westerveld

Uitgeverij Podium

ISBN: 978 90 575 95011

Verschenen: januari 2010

Prijs € 16,00

Paperback

Dit boek is te koop via Bol.Com: Vrouw met bloem zoekt man met baard  

Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com )


Reageer ook