Voorleesverhaaltje: Beertje Koers

malteser_dog.jpg
Speciaal voor Damespraatjes (en eigenlijk ook voor haar kleinzoon Tychro) heeft Margriet Koers weer een leuk voorleesverhaal geschreven. Deze week deel één en volgende week het vervolg. Veel (voorlees) plezier.


Hallo allemaal
 
Mag ik mij even voorstellen
Ik ben Benji  mijn afkomst is erg bijzonder ….dat vind IK…. Ik  ben van de beroemde stam -MALTEZER
en ben geboren in Venlo.

Nu ben ik vrijdag  j.l geadopteerd door de familie Koers uit Malden. Ik ben nog wel jong …zeven maanden …maar vergis je niet ik ben echt al een hele kerel hoor al vinden ze hier van niet.

De hele familie…. Baasje en bazinnetje en Marjolein en Mirjam … lopen maar te piepen ….wat een schatje… getsie dat zeg je tegen een meisje  maar toch niet tegen mij ..een echte vent… maar goed zij weten niet beter ik hou wijselijk maar mijn snuit dicht. Maaaar ik heb een hele stoere vriend  gekregen ….Tychro… en omdat hij niet zo zemelig doet maar gewoon zegt… hij is mijn VRIEND… vond ik het goed dat hij mij een andere naam gaf  …BEERTJE….is niet echt mijn keus maar goed omdat hij mijn vriend is laat ik het maar zo.

Vanmiddag moest ik tot overmaat van ramp naar de kapper. Ik heb gevochten voor mijn leven en al gilde ik huizen hoog ik moest er aan geloven ….haren eraf nagels eraf en of dat het nog niet genoeg was ook nog in bad … wat een drama …Ik vind het wel genoeg zo en ben maar gaan slapen om even tot rust te komen ….Ik hoorde de familie wel tegen elkaar zeggen dat ik a.s. woensdag geholpen wordt bij de dierenarts…..wat ik mij daarbij voor moet stellen weet ik niet.. Kan nooit erger zijn dan die marteling bij de kapper. Als je mij een keer wilt komen bewonderen kom dan gerust een keer bij mij op bezoek vrouwtje heeft wel thee of koffie en ik heb er wel een hondekoekje bij.
Nou tot ziens he
BEERTJE KOERS

weetoverdieren.1.gif


Reageer ook