Video waarin Mark Rutte zelf zijn gevallen koffie opruimt gaat de wereld over

Als ik denk aan de dagindeling van onze minister president, denk ik aan vergaderingen, het nemen van lastige beslissingen en vooral gewoon heel hard werken. Waar ik op de een of andere manier niet aan denk, is aan het opdweilen van koffie. Dat dit helemaal verkeerd gedacht is, blijkt wel uit een video die maandag verscheen. 

https://www.youtube.com/watch?v=RVq3qMln-ok

Wat zien we in deze video? Mark Rutte loopt met een kopje koffie door beveiligingspoortjes. Hier gaat het helemaal mis: meneer Rutte laat zijn koffie op de grond vallen. Waar menig wereldleider de schoonmaak laat inseinen en snel doorgaat met zijn gesprek, vraagt Mark om een dweil en een doekje en ruimt alles zelf op. Aan de zijlijn staat een groepje schoonmaaksters die Mark hard aanmoedigen (en stiekem ook wat handige tips geven). Hoor je trouwens wat het eerste is wat Mark zegt wanneer de koffie valt? “Oh wat zonde”. Geniaal.

Internationaal gedeeld

Ik vind het prachtig om te zien: een van de belangrijkste mannen van Nederland die zelf zijn gemorste koffie staat op te dweilen. Niet alleen ik vond het een mooi tafereel, ook verschillende internationale media (zoals BBC news, ABC news en RTE news) vonden de video het delen waard.

Wat vind jij?

Vind jij het een mooie actie van meneer Rutte? Of vind je dit eigenlijk zo normaal dat het gek is dat dit zo massaal wordt gedeeld?


Reageer ook