Damespraatjes Damespraatjes

Video met gouden tip tegen migraine gaat viral (en helpt nu al duizenden mensen!)

Migraine is een serieuze aandoening die heel wat mensen ter wereld het leven zuur maakt… Zo ook Jessica Pelatt, die al vele artsen zag, scans liet maken, onderzoeken onderging, medicatie probeerde en elke keer moest concluderen dat eigenlijk niets hielp. Ze bleef zoeken naar een oplossing en vond en hele eenvoudige oefening die haar onwijs heeft geholpen. Op TikTok deelt ze het trucje met de wereld.

Oefening tegen migraine

De bizar simpele oefening gaat kei hard viral. En dat is niet gek, want mogelijk helpt deze oefening heel veel meer mensen in het bestrijden van hun migraine aanvallen. Hoe werkt het?

1. Je gaat met je rug tegen een muur staan

2. Druk je hoofd tegen de muur en beweeg je kin naar beneden en zo ver mogelijk naar je lichaam toe

3. Doe dit een aantal keer per dag

4. Blijf dit elke dag doen, zo blijven de migraine aanvallen weg

Bekijken

Benieuwd hoe je het doet en het verhaal van Jessica zien? Bekijk het hier!

@jessicapelattNot intended to replace seeing a doc (because sometimes the causes of ##migraines can be serious). ##selfhelp ##physicaltherapy ##chronicpain♬ original sound – jessicapelatt

Eenvoudig

Wauw, wat is dit eenvoudig! We hopen dat het ook mensen hier in Nederland kan helpen om hun migraine onder controle te krijgen. We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!


8 reacties

Sylvia -

Wanneer dit soort dingen echt zouden helpen, was migraine allang de wereld uit. Berichten als dit brengen alleen maar meer weerstand voor migrainepatienten, waardoor ze nog vaker als aansteller worden bestempeld. Het is immers alleen maar een hoofdpijntje?
Nee, dat is het niet. Het is een hersenasndoening waarnaar de lastste jaren gelukkig wel meer onderzoek naar gedaan wordt.
Kort gezegd: wat een k…tbericht.

Laura -

Wtf. Dit maakt mij als migraine patiënt boos. Lees je voortaan beter in, hierdoor krijg je die dingen als “het is maar hoofdpijn…”

Jolanda -

Oh ja, nou ik zal eraan denken als ik door de migraine verlamd ben aan 1 zijde van m’n lichaam dat ik tegen een muur moet gaan staan. Wat een belachelijk stuk. Migraine is een hersenziekte, geen hoofdpijn. En nu ga ik de vogeltjesdans doen met een gedragen onderbroek op m’n hoofd, dat schijnt ook te werken.

Cecile -

WTF????
Doe ff normaal. Dit is ronduit beledigend voor mensen met deze hersenziekte.

Natacha -

Je kan deze site beter bakerpraatjes noemen. Wat een onzin. 2 miljoen mensen lijden aan een HERSENZiEKTE. Plaats hier beter goede informatie over migraine.

Eppie -

Was het maar zo simpel …🙄

Anna -

Migraine is een hersenziekte! Mensen die aan deze ziekte lijden hebben vreselijk pijnlijke aanvallen. En dan worden ze ook nog bestookt met dit soort onzin. Migraine is geen hoofdpijn, het hele lichaam is uit zijn doen met een aanval! Zeer bekrompen advies dit!

Jordy -

Wat een klinklare onzin ten top !
Migraine is een ernstige hersenziekte
Stop met deze mensen belachelijk te maken

Reageer ook