Veroverd voor thrillers door “Het laatste spoor”!

veroverd_voor_thrillers_h.jpg
Normaal pak ik niet zo snel een thriller. Meestal loop ik er omheen, want er is zoveel heerlijks te lezen en ik dacht tot dit boek, dat dit genre niets voor me was. Ik heb er nu gewoon een onoplosbaar probleem bij. Er is nòg meer leuks te lezen voor mij.


In het begin zet Charlotte Link lijn voor lijn uit. Als “startende” thriller lezeres, dacht ik wel…. Wanneer begint het. Ik vermoedde even, dat dit boek me ging bewijzen, dat wat ik dacht waar was, “Thrillers zijn niets voor mij”. Maar dat gebeurde niet.

Hoe meer het boek vorderde, des te meer zoog het me mee. Deze 512 pagina’s las ik niet in één avond uit, maar ik merkte, dat ik, hoe verder ik in het boek kwam, ging plannen, wanneer ik gelukkig weer verder kon lezen. Hoewel een aantal onderdelen van het verhaal op het eerste oog zeer voor de hand liggend leken, bleken ze toch nèt weer anders te zijn. Ik vond dat knap van deze Duitse auteur. Ze heeft me meerdere malen met het zo “Engelse” boek op het verkeerde been gezet. Ik heb er een heerlijke ontspanning aan beleefd.

Uit het boek blijkt ook, dat ze de vele emoties, die wij vrouwen kennen, goed doorleefd heeft en vanuit een echte voelbare werkelijkheid kan meegeven aan haar lezers. Vele acties en verwikkelingen zijn daardoor heel realistisch. Soms ook “helaas”realistisch voor mijn gevoel.

Elaine Dawson, die een voor haar moedige reis onderneemt, wordt door pech achtervolgd. Als ze voor het huwelijk van haar beste vriendin op reis gaat naar Gibraltar, worden alle vluchten vanaf Heathrow wegens mist geannuleerd. Midden in de drukte van het vliegveld, vraagt ze zich af, wat ze nu moet doen. In plaats van in de vertrekhal te wachten, neemt ze het aanbod van een vreemde man aan om bij hem in de flat te overnachten. Samen verlaten zij het vliegveld en vanaf dat moment lijkt Elaine spoorloos verdwenen.
Vijf jaar later verdiept haar vriendin en journalist Rosanna Hamilton zich opnieuw in de zaak. Rosanna komt uit Gibraltar naar London om zelf poolshoogte te nemen. Plotseling zijn er aanwijzingen dat Elaine misschien nog leeft. Rosanna duikt er nog dieper in, maar kan dan nog niet vermoeden, dat dit haar spoedig zelf in levensgevaar zal brengen.

charlottelink_v.jpg
Charlotte Link behoort tot de succesvolste Duitse auteurs van deze tijd. In Duitsland gingen er van haar boeken al meer dan 14 miljoen exemplaren over de toonbank. Van haar verschenen o.a. Het huis van de zusters, De vreemde gast, De misleiding en De echo van de schuld. Ze woont met haar gezin in de omgeving van Frankfurt am Main.

Wanneer je net als ik denkt(dacht), dit is geen genre voor mij, dan luidt mijn advies: start met Het laatste spoor en laat www.damespraatjes.nl weten, wat je er van vond. Ik ben er voor gevallen, dus ik ga gewoon nog meer leestijd vrij maken.

Ook “ervaren” thriller lezers wens ik een lekkere leestijd met Het laatste spoor.

Gegevens:

Het laatste spoor

ISBN: 9789044325355

Charlotte Link

Vertaald: Gerda Wolfswinkel

The House of Books

Verschenen oktober 2009

Prijs: € 15,00

Hardcover 

Bestel dit boek bij Bol.com

http://www.bol.com/nl/p/boeken/het-laatste-spoor/1001004006829108/index.html#product_description

Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com )

Van dezelfde auteur ook verschenen:

Het huis van de zusters

De vreemde gast  

De misleiding

De echo van de schuld


Reageer ook