fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jessie’s man werd verliefd op de au-pair: “Ik betrapte ze samen in het washok”

Een zware tijd hebben Jessie en haar man Roy achter de rug wanneer ze besluiten dat het tijd is om hulptroepen in te schakelen. “Roy en ik hadden in drie jaar tijd drie kinderen gekregen. Daarnaast was ons bedrijf in één klap waanzinnig gegroeid en droegen we niet alleen de verantwoordelijkheid over onze kinderen, maar ook bijna 500 man personeel.” Om te zorgen dat er altijd iemand thuis is voor de kinderen en om veel huishoudelijke taken uit handen te nemen, komt er een Filipijnse au-pair bij Jessie en Roy in huis.

Wennen

“Het was wel wennen hoor, iemand die 24 uur per dag bij je in huis is. Kate – die oorspronkelijk uit de Filipijnen komt, maar al overal ter wereld als nanny heeft gewerkt- wist duidelijk hoe ze een huishouden draaiend moest houden. Al op haar eerste avond hier kookte ze de sterren van de hemel en binnen drie dagen was de bodem van de wasmand in zicht.” In de eerste instantie voelen Jessie en Roy een soort schaamte dat iemand anders voor hun kinderen en huishouden zorgt, maar na een paar dagen weten ze niet beter.

Boekjes lezen

“Kate is meteen onderdeel van het gezin. Een lieve meid, die hard werkt en precies weet wanneer ze zich even terug moest trekken om ons de ruimte te geven. Binnen no-time vertrouwden we haar volledig in ons huis en met onze kinderen. Hoe zwaar de afgelopen jaren voor Roy en mij waren geweest, zo relaxt werd het ineens doordat Kate ons veel werk uit handen nam. Als we ’s avonds na een lange dag thuiskwamen moesten we vroeger altijd direct koken, wassen en opruimen. Ineens doet zij dat en kunnen wij boekjes lezen met de kinderen.”

Nare ontdekking

Ook tijdens de gezinsvakanties gaat Kate mee. “Leuk voor haar, want ze is dol op reizen. Fijn voor ons, want we hebben altijd een set extra handen.” Alles met de au-pair lijkt om rolletjes te lopen, totdat Jessie een hele nare ontdekking doet…

Eerder thuis

Jessie is eerder thuis van werk omdat een klant een afspraak heeft afgezegd. Ook Roy was al vroeg naar huis gegaan, zodat hij de kinderen een keer van school kon halen. “Ik besloot ze te verrassen met taart. Maar toen ik thuiskwam, zag ik dat de kinderen er nog niet waren. De auto van Roy stond er wel, dus ik ging binnen naar hem op zoek. Beneden was hij niet, dus ik liep de trap op om boven te kijken.”

Washok

Uit het washok hoort Jessie geluiden komen en Jessie gaat naar binnen. “Daar zag ik hoe Kate op haar knieën voor Roy zat. Roy genoot zo intens van haar ‘behandeling’ dat hij niet eens hoorde dat ik binnenkwam.” Jessie voelt een intense storm van woede in zich opkomen en trekt Kate aan haar haren van Roy af. “Ik weet niet meer goed wat ik allemaal heb gezegd en gedaan, maar ik was woest.”

Vragen

Kate vlucht naar haar kamer en Roy probeert Jessie te kalmeren. “Ik wilde geen mooie praatjes, maar had meteen duizend vragen. Ik wilde de waarheid horen.  Hoe vaak hadden ze seks gehad? Waren ze verliefd? Wat waren ze van plan te doen? Hoe heeft dit zo kunnen ontstaan? Ik stelde ze allemaal en Roy beantwoordde ze eerlijk.”

Zomervakantie

Uit Roy zijn antwoorden blijkt dat de vonk tijdens de zomervakantie is overgeslagen. “Kate was toen pas net in bij ons en Roy deed er alles aan om haar op haar gemak te stellen. Toen ik een keer met de kinderen alleen naar het zwembad was, hebben zij en Roy voor het eerst seks gehad. Daarna spraken ze met elkaar af dat het niet meer zou gebeuren, maar ze waren allebei verliefd. Ook na thuiskomst houdt hun affaire stand.”

Liefde en aandacht

Roy vertelt ook dat hij zich niet gehoord en gezien voelde in het huwelijk met Jessie. “Hij vond dat ik me alleen nog maar op werk en de kinderen focuste. Aandacht, liefde en aanraking; dat is wat hij van mij te weinig kreeg en bij Kate in overvloed vond. Tja.. Ook ik zal mijn aandeel in het verhaal hebben gehad, maar ik had liever dat hij dat gewoon tegen mij had verteld.”

Opnieuw invullen

Een week na de ontdekking van de affaire, zit Kate op een vliegtuig naar Manilla. “De twee voorwaarden waarop ik Roy een laatste kans wilde geven, was dat Kate zou vertrekken en dat wij serieus aan onze relatie zouden werken. We gingen in relatietherapie en Roy heeft een half jaar op de logeerkamer geslapen. In de therapie kwamen er veel dingen aan bod. Natuurlijk de affaire, maar ook hele andere zaken. Hoe zagen wij onze rol in het gezin, wat verwachten we van onszelf en elkaar, hoe zien we onszelf en elkaar, wat willen we voor de toekomst en hoe gaan we het opnieuw invullen nu.”

Ruimte voor gevoel

Jessie en Roy hebben baat bij de therapie. “Er zaten veel dingen niet goed. Roy en ik leefden zo op de automatische piloot. We waren meer een bedrijf dan een gezin. Alles moest zo efficiënt mogelijk, terwijl het voor Roy ook belangrijk is dat er ruimte voor gevoel blijft. Daar hebben we enorm hard aan gewerkt. Zo hebben we een deel van het bedrijf verkocht, zijn we minder gaan werken, lopen we elke ochtend samen hard en proberen we om de week uit eten te gaan. Dat laatst alleen als een van onze ouders kan oppassen, een au-pair hebben we niet meer.”

Blij

“Het klinkt gek, maar ik ben blij dat we dit meegemaakt hebben. Ons leven leek zo mooi eerst, maar de affaire van Kate en Roy toonde dat er veel niet goed zat. Dit vergeten zal ik nooit, maar hem vergeven heb ik gedaan. We slapen zelfs weer in hetzelfde bed!”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. 

Leontine: ‘Ik zou zo graag een kind van mijn ex willen hebben’

kind van mijn ex

Vijf jaar lang deelden Leontine en Eelco lief en leed en samen kregen ze Roosje. Twee jaar geleden, toen Roosje net een jaar was zijn ze uit elkaar. “Ik werd verliefd op een collega en dat heeft me mijn huwelijk gekost.” Nu verlangt Leontine naar nog een kind, maar wel eentje van Eelco…. Lees verder 

14 reacties

Joris -

Helemaal eens met Paul.

Joan -

Helemaal eens met Sanderien

Mark -

Sandrien je bent niet helemaal lekker joh met je Karen gedrag.

Kulle -

Bij ons in het Noorden hebben we een gezegde voor Sanderien: Er moet een piemel in…

Paul -

Wow, wat een vooroordelen op een verhaal van iemand, waarbij de belangrijkste details missen. @ Sanderien: Misschien heeft die man het aangekaart, maar de vrouw het weggewuifd. @S de Laan: Misschien heeft de aupair het initiatief genomen en niet de man. En ik geloof best dat dit uiteindelijk heeft gezorgd dat ze dichter tot elkaar zijn gekomen door werkelijk te luisteren naar de ander. Dapper dat ze de stap hebben durven nemen om toch verder te gaan met elkaar. Mensen scheiden tegenwoordig wel erg makkelijk zonder de gevolgen voor de kinderen in ogenschouw te nemen.

Chanel -

Helemaal met Sanderien eens!

Joris -

S de Laan was er zo te horen bij.

S de laan -

Het is triest voor de au pair. Eerst wordt ze seksueel misbruikt/uitgebuit door heer des huizes. Waarschijnlijk heeft hij zichzelf aan haar opgedrongen. Naast de kinderen en huishoudens moest zij ook zijn balen leegzuigen. Deze dames werken hard, 24/7 voor relatief weinig geld voor hun arme familie in land van herkomst! Vrouw des huizes trekt aan de haren en stuurt haar weg in plaats van aan het piemeltje van haar vent te trekken en hem weg te sturen!

S de laan -

Het is triest voor de au pair. Eerst wordt ze seksueel misbruikt/uitgebuit door heer des huizes. Waarschijnlijk heeft hij zichzelf aan haar opgedrongen. Naast de kinderen en huishoudens moest zij ook zijn balen leegzuigen. Deze dames werken hard, 24/7 voor relatief weinig geld voor hun arme familie in land van herkomst! Vrouw des huizes trekt aan de haren en stuurt haar weg in plaats van aan de piemeltje van haar vent te trekken en hem weg te sturen!

Eric -

Het zijn meestal de vrouwen die stiekem vreemd gaan en daarna hun verhaal daarvoor klaar hebben zonder dat de man ook maar de flauwste notie had dat er iets niet goed zat in de relatie.
Ook op social media zie je aan de reacties hoe erover gedacht wordt wat betreft de verschillen tussen man en vrouw. Mannen die vreemd gaan wegens verstoringen in de relatie of aandacht gebrek en elkaar uit het oog verliezen worden met de grond gelijk gemaakt, vrouwen die vreemdgaan met een zelfde verhaal worden aan alle kanten geprezen dat ze groot gelijk hebben.
Rare wereld.

Jasmintea -

Geheel mee eens Sanderien!
Alsof het de normaalste zaak is om niet eerst met elkaar te praten wanneer je niet meer op 1 lijn zit maar hem er meteen bij een ander in te prakken. Zo’n bullsh#t.

Greg -

Gedeeltelijk met bovenstaande reactie eens. Ones a Cheaster always a Cheaster.
Maar wat iedereen vergeet, vrouwen gaan ook vreemd.
Het lijkt wel of iedereen dit vergeet.

Adri -

Beste Sanderien,

Ik ben het zeker niet met u eens. Ik vind de manier waarop er vergeven wordt een verrijking van de samenleving. Het is makkelijk om de schuld bij de ander neer te leggen. Als je elkaar niet voldoende aandacht schenkt zal dit in veel gevallen het gevolg zijn.

En nee ik zeg niet dat die man goed gedaan heeft.

Mvg

Sanderien van Mul -

Altijd lekker makkelijk van die kerels om met een ander te gaan neuken en de schuld bij de vrouw te leggen. Deze dame trapt er precies hetzelfde in; ‘mijn aandeel zal ik ook wel gehad hebben maar ik wilde dat hij het me verteld had’. Waarom kan zo’n gast dat niet vertellen ipv onmiddellijk zijn pik in een ander te steken? En hij wordt nog geloofd en als verloren zoon binnengehaald want ach, hij had het zo moeilijk omdat hij niet gezien en gehoord werd? Laat me niet lachen! Een achterbakse kerel is het, en ik erger me er kapot aan dat de dame in kwestie nu zit te jubelen van ‘wat heerlijk dat het ons overkomen is! Het heeft de relatie zo verrijkt!’. Dan ben je toch helemaal van de pot gepleurd. Die vent is vreemdgegaan. Hij heeft je bedrogen en hij zal het weer doen zodra hij zich maar even niet ‘gehoord en gezien’ voelt. Er is maar één antwoord hierop: weg ermee!

Reageer ook