Veel aandacht voor nieuwe boek Giselle Ecury

giselle_met_mevrouw_abath.jpgDe dames kregen al een voorproefje via de voorpublicatie op Damespraatjes van een aantal van de gedichten uit de nieuwe dichtbundel van Giselle Ecury, Vogelvlucht. Onlangs is de bundel verschenen en vond de officiele presentatie plaats in het Arubahuis, waar Giselle het eerste exemplaar overhandigde aan de vrouw van de gevolmachtigde minster van Aruba, Dynia Abath. Damespraatjes mag 2 exemplaren weggeven. Lees onderaan hoe je kans maakt.

Vogelvlucht is de tweede dichtbundel van de op Aruba geboren en nu in Nederland woonachtige Giselle Ecury. Haar succesvolle debuutbundel Terug die tijd (2004) schreef ze aan het ziekbed van haar moeder. Daarna publiceerde ze twee romans: Erfdeel (2006) en Glas in lood. (2009) De titel Vogelvlucht verwijst naar het gelijknamige gedicht waarmee Ecury haar bundel opent. Daarmee toont ze zich kwetsbaar en stoutmoedig tegelijk.

vliegen op vleugels van draad en van veren
wieken op wind boven water
al wat passeerde,
kan me niet deren
want al doende
wordt vroeger toch later

Giselle Ecury laat vele kanten van zichzelf in vogelvlucht zien. Die van de hartstocht, de verboden en voorbije liefdes en de jeugdherinneringen. Ze geeft woorden aan dat wat anderen overkwam, maakt parti-culiere ervaringen daarmee universeel en behoedt ze zo voor de vergetelheid. Als een vogel strijkt Ecury neer op de mooie, soms moeilijke momenten van het leven, krast ze op papier en vliegt vervolgens weer op om dat wat komen gaat, hoog vanuit de hemel, te observeren en te beschrijven. Soms luchtig, soms diepzinnig, maar altijd met passie.

waarom vogel vlucht?
misschien voor jou – voor mij
gedragen op dons door de wind

Gegevens
Vogelvlucht
Giselle Ecury
ISBN 978-90-6265-659-2
www.indeknipscheer.nl

Winnen
Wat voor gevoelens maakt een mooi gedicht bij jou los?

[email protected]


1 reactie

Reageer ook