Van de Sofa deel 4

De man is gekleed in een keurig grijze-muizen-kostuum. Hij heeft een kleine mond, maar ik weet dat er veel vuiligheid uit kan komen, als hij de regie over zichzelf verliest. “Volgens mijn vrouw is mijn wereld ziek.”

Hij leidt ons gesprek alsof het een afdelingsvergadering is. “Volgens haar heb ik koorts in mijn geest.” Ik knik. “Ik ga je over incidenten vertellen en wil je met klem vragen mij niet te onderbreken. Ik heb een ontzettende hekel aan mensen die zich niet kunnen inhouden.”

Zijn dreigende toon hangt onaangenaam tussen ons in. “Ik denk dat wat ik zeg ter zake doet. Ik verwacht van jouw kant een snelle analyse. Jij bent de professional… Er hangt een bordje naast je deur en je rekeningen, jongedame, zijn niet mals.” Uitdagend kijkt hij mij aan. “Straks, als ik klaar ben, krijg je de gelegenheid om vragen te stellen. Je kunt me ook bereiken via mijn email. Je hebt mijn kaartje?”

Hij pakt een stapel papier uit zijn aktetas. Het visitekaartje vist hij met twee vingers uit zijn vestzak. “Wat we vandaag niet afkrijgen, nemen we mee naar de volgende ronde. Ik ben het land niet uit, volgens mijn nieuwste secretaresse. Zij volgt mijn spoor. Dat kan ik van mijn vrouw thuis niet zeggen…” Er trekt een schaduw over zijn gezicht. Zijn ogen glinsteren gevaarlijk. “Zij beweert dat ik gek ben.” De man zakt steeds verder weg in de kussens en ik weet dat ik ook met zijn vrouw wil spreken.

vandesofa-deel4.png

Djanko, pseudoniem van Herman Jan Couwenberg (1960),
tekent cartoons
en strips voor kranten, tijdschriften en vakbladen. Hij is een
stand-up-cartoonist en componeert daarnaast liedjes. Karakteristiek in
zijn werk is de scherpe, doch milde humor. (

<!–
var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
var path = 'hr' + 'ef' + '=';
var addy25911 = 'djanko' + '@';
addy25911 = addy25911 + 'planet' + '.' + 'nl';
document.write( '‘ );
document.write( addy25911 );
document.write( ‘
‘ );
//–>n [email protected]

<!–
var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
var path = 'hr' + 'ef' + '=';
var addy38576 = 'djanko' + '@';
addy38576 = addy38576 + 'planet' + '.' + 'nl';
var addy_text38576 = 'djanko' + '@' + 'planet' + '.' + 'nl';
document.write( '‘ );
document.write( addy_text38576 );
document.write( ‘
‘ );
//–>n [email protected]

<!–
document.write( '‘ );
//–>
Dit e-mail adres is beschermd
door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen
bekijken

<!–
document.write( '’ );
//–>

<!–
var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
var path = 'hr' + 'ef' + '=';
var addy41161 = 'djanko' + '@';
addy41161 = addy41161 + 'planet' + '.' + 'nl';
var addy_text41161 = 'djanko' + '@' + 'planet' + '.' + 'nl';
document.write( '‘ );
document.write( addy_text41161 );
document.write( ‘
‘ );
//–>n [email protected]

<!–
var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
var path = 'hr' + 'ef' + '=';
var addy38576 = 'djanko' + '@';
addy38576 = addy38576 + 'planet' + '.' + 'nl';
var addy_text38576 = 'djanko' + '@' + 'planet' + '.' + 'nl';
document.write( '‘ );
document.write( addy_text38576 );
document.write( ‘
‘ );
//–>n [email protected]

<!–
document.write( '‘ );
//–>
Dit e-mail adres is beschermd
door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen
bekijken

<!–
document.write( '’ );
//–>

<!–
document.write( '‘ );
//–>
Dit
e-mail adres is beschermd
door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen
bekijken

<!–
document.write( '’ );
//–>

<!–
document.write( '‘ );
//–>
Dit
e-mail adres is beschermd
door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen
bekijken

<!–
document.write( '’ );
//–>
)

Petra Pijnacker (1962) is bekend als schrijver
van romans, artikelen, kunstenaarsportretten en kinderboeken met
daarbij horende kindertheatervoorstellingen. Vanuit haar jarenlange
ervaring als gesprekstherapeut en e-coach schrijft ze korte verhalen. (www.petrapijnacker.nl
)


Reageer ook