Uit verwachting

uit_verwachting.jpg
In de boekhandel van het station Arnhem heb ik dit voorjaar Uit Verwachting gekocht. De hele terugreis naar Hilversum heb ik heerlijk, rustig en genietend zitten lezen, terwijl het tot dat moment een zeer dynamische dag voor me was. Uit Verwachting is de Debuutroman van consultant/coach en beeldhouwster Leonie van Mierlo (1966). Een verassend en ontroerend boek met gepaste humor over een moderne vrouw in deze tijd. Speciaal voor Damespraatjes recenseerde Kerensa van der Douw dit heerlijke leesboek.

De 40 jarige Nikki, die single in Amsterdam woont, heeft haar leven lekker op de rit. Ze heeft een interessante, uitdagende baan in de marketing. Ze leeft haar leven vanuit haar fijne huis, haar goede, leefbare band met haar ouders, en haar diverse vriendinnen en vrienden waarmee ze verschillende emoties en activiteiten beleeft en onderneemt. Eigenlijk heeft ze nog maar één droom: een echte partner, een soulmate. Die lijkt er soms wel te zijn, maar blijkt dan weer even niet zo geschikt.

Onverwacht blijkt ze zwanger te zijn. Dit zet haar hele leven op zijn kop. Ze staat voor keuzes, waar ze niet op voorbereid was en die haar leven voor haar tot een emotionele achtbaan maken. Nikki merkt dat nu ze voor deze keuze staat, ze geforceerd wordt om haar verwachtingen en ideeën over haar leven scherp onder de loep te nemen. Wat wil ze eigenlijk echt met haar leven, hoe past de liefde daar wel/niet in en hoe is haar werkelijke gevoel over moederschap? Nikki leeft een heel echt leven, zodat precies als ze haar beslissing genomen heeft, haar achtbaan in volle vaart verder gaat. Een ingrijpende gebeurtenis zet namelijk haar leven nogmaals opnieuw op zijn kop.

De belevenissen van Nikki en de manier waarop ze hier mee omgaat heb ik als heel realistisch en herkenbaar ervaren. Het is mooi en met de juiste emoties, realiteitszin en humor beschreven. Hierdoor had ik het gevoel alsof een nieuwe vriendin mij de eer verschafte om een belangrijke gebeurtenis uit haar leven met mij te delen. Het is een boek om in een ruk uit te lezen.

Leonie van Mierlo is consultant, coach, beeldhouwster en schrijfster. Wat al deze activiteiten met elkaar gemeen hebben is haar overtuiging dat het werkelijke potentieel allang beschikbaar is en dat het de kunst is om het vrij te maken en het naar buiten te laten komen.   

Leonie heeft een eigen site http://www.leonievanmierlo.nl   , dat een gastenboek kent. In dit gastenboek hebben inmiddels vele lezeressen hun reactie op dit aansprekende boek gegeven. Uit de deze reacties blijkt, dat ik niet de enige ben, die genoten heeft van dit boek en er ook echt door geraakt is. Dit boek kan ik dan ook van harte aanraden. Het maakt niet uit of je veel of weinig tijd hebt als je dit boek openslaat, want die tijd die ga je gewoon pakken. Je moet nu eenmaal weten hoe het verder gaat.

Bestel dit boek bij Bol.com

Gegevens

Uit verwachting
ISBN: 9789049998684
Leonie van Mierlo
Uitgever: Truth & Dare
Verschenen: november 2008
Prijs: 17,95  

Kerensa van der Douw, zie ook haar blogspot


Reageer ook