Tuintips December

 

Amaryllis bollen in potten
Voor bloei in huis kunt u nog steeds amaryllis bollen in potten planten. Leg eerst over het drainage gat wat scherven en vul dan de pot voor een gedeelte met potgrond. Zet eerst de bol op de aarde en vul nu de pot verder aan met potgrond. Zorg dat de hals van de bol boven de grond uitsteekt.

Kerstgroen en kersttakken die u al heeft gekocht maar die u pas later wil gebruiken kunt u het beste buiten bewaren.

Bedek gevoelige planten bij vorst
Houd een mand met droge bladeren of wat stro bij de hand om vorst gevoelige planten zoals lavatera bij vorst af te dekken. Ook kun je hiervoor speciaal vliesdoek of rietmatten voor gebruiken.

Druif snoeien
Tussen Kerst en Nieuwjaar is de natuur in rust en dit is voor de druif de beste tijd om gesnoeid te worden. Stel dit klusje als het vriest nog even uit.


Kerstroos met witte bloemen
De echte kerstroos Helleborus Niger met witte bloemen is nu volop verkrijgbaar. Zet de plant op de tuintafel en na de bloei plant u hem gewoon in de volle grond.

Kerstversiering
Rozenbottels, klimopbladeren evt. met bessen en coniferen groen kunnen allemaal als kerstversiering worden gebruikt. Maak kleinen bosjes en zet ze vast op een krans of op een guirlande.


Snelle en decoratieve kerstversiering
Voor een snelle en decoratieve kerstversiering legt u een grote kerstbal midden in een tuinvaas met klimop.


Vogels voeren
Vergeet nu vooral de vogels niet te voeren. Hang vetbollen en ongebrande pinda's in netjes niet te laag zodat katten de vogels niet kunnen belagen.
 

kerstster_3.jpg

Dit artikel wordt u aangeboden door tuincentrum van der Dussen

http://www.uwtuincentrum.nl/


Reageer ook