Trouwgemak

Annelies van der Gulik-Boucherie is weddingplanner. Haar bedrijf  heet "Trouwgemak". Zij is getrouwd met Gerard en moeder van Romy en Anna. Iedere maand zal zij in Damespraatjes een column over haar werk als weddingplanner schrijven. Leuke ideeën zullen de revue passeren, evenals tips voor aanstaande bruidsparen.

De zon schijnt wanneer ik met mijn laptop op schoot in de tuin zit. De meisjes liggen allebei te slapen. Eén uurtje dat het rustig is in huis, dat ik even een momentje voor mezelf heb. Volgende week heb ik een bruiloft en de week erna weer een. En gisteren kwam er een aanvraag binnen voor over drie weken. Er is dus veel werk te verrichten. Het wordt voor mij weer even stressen, maar wat een fijn vooruitzicht om zoveel vrolijke mensen om mij heen te hebben.

trouwgemak_1.jpg
Mijn bruidspaar voor volgende week is een erg leuk stel. Lekker vrolijk, spontaan en vooral rustig. Wat fijn, om volgende week te gaan trouwen met het idee dat alles georganiseerd is en dat je zelf helemaal niets meer hoeft te doen. Ja, je tas inpakken voor de huwelijksreis en ervoor zorgen dat je niet verbrand in het zonnetje. De rest doe ik! Ik neem de zorgen en last-minute zaken van het bruidspaar over. Ik zorg ervoor dat alles precies zo gaat verlopen zoals we samen hebben besproken. Dat alle locaties zo ingericht en gedecoreerd zijn zoals gewenst, dat de champagne koud staat, dat het bruidsboeket wordt opgehaald, dat de bruidstaart geleverd wordt, dat de band klaar staat, dat er veiligheidsspelden, paracetamol, naald en draad, etc. aanwezig zijn en dat alles verloopt volgens planning.

trouwgemak_2.jpg
Langzamerhand begint Nederland steeds meer in te zien dat een weddingplanner z'n geld terugverdient, tijd bespaart en veel minder stress bezorgt in de aanloop naar de huwelijksdag. Een weddingplanner laat je veel intenser van "de grote dag" genieten.
De telefoon gaat: het is de bruid voor volgende week. Of ik de band nog heb gesproken over de programma-indeling. "Ja hoor meid, alles is geregeld". We kletsen nog even en na een kwartiertje hang ik op en kruip achter mijn laptop vandaan. De oudste wordt wakker en roept om haar mama en de jongste moet inmiddels de fles. En nu maar hopen dat na volgende week
het zonnetje ook weer schijnt.

Annelies van der Gulik-Boucherie www.trouwgemak.nl

Trouwgemak

Copyright  Petra van Velzen  www.petravanvelzen.com

 


Reageer ook