Trouwceremonie met meer diepgang


Sfeervol Trouwen, dat wil toch iedereen? Hoe breng je meer sfeer in de huwelijksplechtigheid, zonder dat het te statisch, te ernstig wordt? Hoe kun je er precies dát aan laten toevoegen, wat bij je past, zelfs op een locatie naar keuze?

gissel1_aug08.jpg
In feite is de trouwceremonie het hoogtepunt van de dag. Daaromheen bouw je allerlei feestelijkheden, maar je viert het huwelijk. Het kan – zeker ook met het oog op later – heel veel betekenis geven aan die zo speciale dag, die draait rondom deze belangrijke stap in je leven.

Wist je dit?
Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat een huwelijk meer kans van slagen heeft, wanneer aan de trouwplechtigheid intensiever aandacht en een diepere invulling is gegeven. Vroeger was dan een kerkelijke huwelijksinzegening de enige mogelijkheid. Tegenwoordig zijn er daarnaast ook andere manieren te bedenken de trouwceremonie meer diepgang te
geven. Centraal staat, dat mensen samen nagedacht hebben over wat voor hen van wezenlijk belang is in hun relatie.

Het is ook iets om dankbaar voor te zijn. Dat je nu juist tussen zoveel mensen die ene andere persoon hebt ontmoet, waarmee je je leven wilt delen. Zoiets verdient aandacht. Een intensiteit die verder gaat dan alleen maar een Jawoord. Vooral ook voor de aanwezigen die het bruidspaar omringen. Dat schept een band.

gissel2_aug08.jpg
Hoe pakken we dat aan? Eerst is er een kennismakingsgesprek. Daarin komen vooral de wensen die je als bruidspaar hebt aan de orde. Hoe zou je zo’n extra toevoeging aan de ceremonie willen invullen? Wat vinden jullie belangrijk? Wat wil je de mensen om je heen ‘meegeven’? En vooral: wat wil je zelf ‘meekrijgen’? Daarom wordt er gevraagd eerlijk te kijken naar jezelf, naar elkaar, naar de dingen die jullie samen bewerkstelligen, de dingen waar jullie samen voor gaan en staan. Het biedt meerwaarde en heel veel sfeer tijdens het officiële gedeelte van de dag. Woordkeuze en taalgebruik, liedteksten en door jullie zelf bijeengezochte citaten, gedichten of wijsheden horen bij jullie en bij dit belangrijke ogenblik in jullie leven. Om nog regelmatig na te lezen en over na te denken.

Giselle Ecury is schrijfster en kan als geen ander verwoorden wat jullie bedoelen. Daarbij heeft ze een prettige stem om naar te luisteren.

gisselaug08_h.jpg
Al getrouwd, maar zou je nogmaals voor de ander willen gaan?
Waarom zou je dat niet door middel van een relatieviering aan elkaar laten weten? Op dezelfde wijze. Warm, licht en vooral sfeervol. Met aandacht voor de dingen waar het in het leven om draait.

Meer informatie over Giselle Ecury en Sfeervol Trouwen kun je vinden op de website http://www.sfeervoltrouwen.nl/


1 reactie

Clover Jean Entertainment -

Als Engelse ceremoniespreker vind ik dit post over trouwceremonie met meer diepgang heel informatief. I love it, het is heel oprecht! Keep up the good work, ladies.

Reageer ook