Damespraatjes Damespraatjes

Top-stylist Leco onthult hoe je ’s nachts met een staart kunt inslapen, zonder je kapsel te verpesten

‘Ben jij een ochtend- of een avond-doucher?’ vroeg iemand mij laatst. Ik ben een absolute ochtend-doucher. Als ik voor het starten van mijn dag niet heb gedoucht, voel ik me vies en eigenlijk de hele dag niet echt wakker. Daar komt ook bij dat Ward en de kinderen altijd ’s avonds douchen en in bad gaan, waardoor het logistiek niet heel handig is als ook ik dan uitgebreid mijn haren ga staan wassen. Ik was mijn handen, gezicht en voeten wel nog even voor het naar bed gaan. Ik loop altijd op blote voeten en dan zijn ze vaak vies aan het einde van de dag. Maar uitgebreid douchen zit er dan niet in. ’s Ochtends slaapt iedereen nog en heb ik lekker wat tijd voor mezelf. 

Nog een reden waarom ik ’s avonds niet douche, is omdat ik het vreselijk vind om met nat haar te slapen. Nat kussen, natte pyjama en de volgende ochtend een verschrikkelijke coupe: jakkes, ik houd er helemaal niet van. Ik vind het veel lekkerder om mijn droge haar met een strak elastiekje in een knotje bovenop mijn hoofd te dragen. Niet echt sexy, maar slaapt wel lekker. Helaas is mijn kapsel de volgende dag geen porem en móét ik het wel opnieuw nat maken en fohnen.

Leerzame video

Vanmorgen zag ik een video waarin Leco Chantal Janzen laat zien hoe ze zelf haar haren met een fohnborstel in model fohnt. Zeker even kijken, want het is een leuke en super leerzame video! In de video geeft hij ook een tip hoe je die mooi gestylde haren ook de volgende ochtend nog mooi zijn.

Tuttel

Dé truc? Maak een staart zo hoog mogelijk bovenop je hoofd. Gebruik geen gewoon elastiekje om je staart bij elkaar te houden, maar bind er een tuttel (ook wel bekend als scrunchie). “Een tuttel is een elastiek met stof, dus dat geeft nooit een afdruk. Als je dit als helemaal bovenop je hoofd doet en je trekt hem de volgende ochtend uit, dan valt je haar weer helemaal als een versgeföhnt kapsel naar beneden.”

Super goede tip

Wat een goede tip! Helemaal nooit over nagedacht… Zo kan ik wél met mijn haar vast slapen, zonder dat er allemaal gekke kreukels inkomen. Hoef ik ook niet elke ochtend mijn haar nat te maken. Bedankt voor de tips Leco!

Wist jij al dat het gebruik van een tuttel/scrunchie ervoor kan zorgen dat je geen knikken en kreukels in je haar krijgt? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. Reageer ook