Toch verder gegroeid geluk

blauwe_hemel.jpgBlauwe hemel in de herfst. Elizabeth Turner

Het moment, dat het geluk van Elizabeth Turner explodeerde kennen we allemaal. Ik denk zelfs, dat de meeste lezeressen precies weten, waar ze waren. Ik heb het over het moment, dat de twee vliegtuigen door de Twin Towers van New York vlogen. Elizabeth, een moderne, actieve vrouw met een boeiende baan, was toen zeven maanden zwanger en gelukkig met haar leven in Londen. Haar man was voor zijn werk vaak in New York. Ook toen. Ook daar. Boven in een van de torens was hij voor een symposium van zijn werk.

Als je dit leest, denk je al, zo! Dat is heftig. Dat is het zeker! Hierom heb ik het zelf als heel bijzonder ervaren om het eigen verhaal van Elizabeth zo mooi en intens mee te mogen beleven. Een echt verhaal, open, direct, met alle gevoelens, die erbij horen. Regelmatig bedacht ik me tijdens het lezen wat voor een sterke, moedige en warme vrouw Elizabeth is. Gelukkig waren er vrienden, familie en de bedrijven waar ze werkten om haar te steunen. Maar voor de meeste keuzes, acceptatie en doorleving sta je toch diep van binnen alleen. Haar levenswijze kraamverzorgster, die wat langer bij haar was, heeft een positieve invloed gehad op de kracht van Elizabeth. Elizabeth is in staat geweest om vanuit haar persoonlijke puinhopen als gevolg van de aanslag op de Twin Towers, haar eigen leven een krachtige, nieuwe, perspectiefvolle draai te geven. Een sterk verhaal, van een warme sterke vrouw, die in deze tijd een intens persoonlijk drama op een inleefbare manier met ons deelt. Vanuit haar holistische kijk op het leven heeft ze haar belevenissen voor ons opgeschreven. Het boek neemt je makkelijk mee en is ook voorzien van een drietal persoonlijke foto’s.

11 september 2001. Elizabeth Turner moet machteloos toekijken wetend dat haar man Simon zich boven in een van de torens bevindt. Elizabeth is zeven maanden zwanger van hun eerste kind. Ze valt in een diep en donker gat van radeloosheid en verdriet. Op een indringende manier beschrijft Elizabeth hoe ze deze gevoelens eerst moest doormaken voordat ze een nieuw leven kon opbouwen voor haar en haar zoon William. Nu, negen jaar later, kan ze vertellen dat er hoop is, ondanks de vreselijkste ervaringen. Elizabeths inspirerende verhaal is een troost voor iedereen die te maken heeft gehad met het verlies van een dierbare.

Elizabeth Turner werkte als personeelsadviseur voor diverse grote bedrijven. Nu geeft ze lezingen over haar succesvolle onderneming Ultimate Life Ltd. (www.ulife.co.uk ), die mensen ondersteunt bij grote levensveranderingen. Ze woont in Londen.

Een boek dat je kracht geeft. Wat mij betreft een echte aanrader.

”Een zeer ontroerend, dapper, scherpzinnig en inspirerend boek. Ik heb
het in één keer uitgelezen.” aldus Sophie Kinsella.

Gegevens
Blauwe hemel in de herfst
Elizabeth Turner
The House of Books
ISBN: 9789044328172
Verschenen: oktober 2010
Prijs € 16,95
Paperback

Bestel Blauwe hemel in de herfst bij Bol.com


Kerensa van der Douw (lees ook: www.levenvankerensa.blogspot.com en volg www.twitter.com/KerensavdDouw )


Reageer ook