Damespraatjes Damespraatjes

Tip voor de kids: Festival Klassiek op het Amstelveld

Tatiana Chevtchouk-groot-dp
Op zaterdag 22 juni staat het Amsterdamse Amstelveld geheel in het teken van de klassieke muziek. Een gratis openluchtfestival voor en door kinderen uit heel Nederland, op het sfeervolle plein aan de Prinsengracht. Het festival heeft als voorprogramma een open podium voor alle kinderen die klassieke muziek kunnen en willen spelen. De presentatie van de dag is in handen van initiatiefneemster Tatiana Chevtchouk, samen met televisiemaker en presentator Hans Flupsen.

In de middag treden zowel talentvolle jeugdige solisten als ensembles op, alleen of samen met anderen. Waaronder meesterpianist Daniel Wayenberg, zelf ooit wonderkind, en operazangeres Yana Boukoff. Onderdeel van het programma zijn verder twee muzikale workshops waaraan het publiek kan deelnemen (kinderen en volwassenen). De dag wordt afgesloten met een enorm spektakel: Het Amsterdams Opera Koor (80 personen) zingt samen met het Nieuw Amsterdams Kinderkoor Het Slavenkoor uit Verdi’s Nabucco.

Klassiek op het Amstelveld is een initiatief van de bevlogen pianolerares Tatiana Chevtchouk. Door middel van dit festival wil zij klassieke muziek heel dichtbij brengen en laten ervaren. Ze wil jong talent en kinderen die bezig zijn met klassieke muziek een groot podium bieden en een groot publiek, zodat zij hun emoties en talent kunnen delen. Ook zou zij graag zien dat kinderen die nog weinig ervaring met klassieke muziek hebben komen luisteren. Het is haar doel om mede via dit festival kinderen haar passie voor klassieke muziek over te dragen zodat zij met liefde hiernaar zullen luisteren en meer respect krijgen voor cultuur. Zodat ze ervaren wat muziek met je kan doen. Het ochtendprogramma biedt een Open Podium, de selectie van jong talent dat in de middag optreedt wordt ondersteund door het Prinses Christina Concours, de Sweelinck Academie en de Young Pianist Foundation. Het volledige programma voor 22 juni staat op de site van Klassiek op het Amstelveld

Klassieke-kinderen
Kinderen met een passie voor klassieke muziek: kom zelf meespelen, geef je op!

Via de site Klassiek op het Amstelveld kunnen kinderen tussen de 6 en 18 jaar zich opgeven voor het spelen van een klassiek stuk van maximaal vijf minuten in de morgen. Het aantal muzikanten en de keuze van instrumenten staat daarbij vrij. Voor de pianisten staat er zelfs een heuse concertvleugel klaar!

 


Reageer ook