Damespraatjes Damespraatjes

Tim Hofman over RTL programma De Villa: “Verkrachting is geen entertainment!”

Datingprogramma’s maken een keiharde comeback. Na het succes van Temptation Island en Love Island, zendt RTL nu ook ‘De Villa’ uit. Dat laatste programma wordt nu van de buis gehaald vanwege seksueel overschrijdend gedrag, waar via social media veel kritiek op kwam. 

Seks met dronken vrouw

Het programma raakte in opspraak door een opvallend naar fragment. Er is te zien dat een mannelijke single ongevraagd bovenop een vrouwelijke single kruipt, terwijl het duidelijk is dat zij alles behalve nuchter is. Dat ook de man wel doorheeft dat het eigenlijk niet kan, blijkt wel uit hetgeen wat hij vlak voor de actie uitspreekt: “Dit is zo slecht”. De commentator: “Na alle blauwtjes die José heeft gelopen, kan hij het niet laten.”

Bekijk het fragment ook vooral zelf even!

Ik vind het echt te bizar voor woorden wat hier gebeurt. Om te beginnen met José, die denkt dat het okay is om seks te hebben met een meisje dat stomdronken ligt te slapen. Maar wat ik misschien nog wel kwalijker vind, is dat RTL dit accepteert. Als het aan mij had gelegen was deze jongen naar huis gestuurd en hadden ze dit niet uitgezonden. Ook Tim Hofman gelooft zijn ogen niet en spreekt zich uit: “Snelle herinnering to spreek de fuck up. Voor volgende keer misschien een leuk idee om je best van te vóren doen en niet denken dat aanranding en verkrachting entertainment is, @rtl5. bedankt alvast he. x”

Statement RTL

RTL laat in een statement weten het programma van de buis te halen. Ze stellen dat grensoverschrijdend gedrag niet mag worden gepromoot en dat ze hun excuses bieden dat dit wel is uitgezonden. Er wordt een grondig onderzoek gestart naar aanleiding van de gebeurtenissen.


Reageer ook