Tijd voor een opgeruimd huis!

Hier wat tips om je huis op te ruimen en netjes te houden. Een opgeruimd huis is gewoon gezelliger en makkelijker schoon te houden.
Tip 1: Zodra je iets in je handen hebt maak je een beslissing wat ermee moet gebeuren. Doe dit niet per stapel, per hoop of per lade. Doe dit stuk voor stuk, want zo voorkom je dat je aanhikt tegen een grote berg spullen. Werk kamer voor kamer en kast voor kast af.  Zo houd je het beste overzicht.
Tip 2: Houd voor alles een vaste plek bijvoorbeeld je pennenbakje staat in het midden van je bureau of in een lade.
Tip 3 : Probeer niet te veel te verzamelen, want dan past het op een gegeven moment niet meer in je huis.

Tip 4 :Als je dan toch een verzamelaar bent hou dan elke maand een opruiming in je kasten en gooi alles weg wat je eigenlijk niet nodig hebt. Of bewaar het in een doos om te verkopen op de jaarlijkse Vrijmarkt tijdens Koninginnedag of op een rommelmarkt.
Tip 5 : Koop een CD bakje voor je losslingerende CD`s is het te duur maak er zelf een!

Tip 6 : Voor in de kinderkamer kun je kisten kopen die je ook als bank kunt gebruiken en waar je tevens spullen in op bergt.
Tip 7: Simplicity is de nieuwe trend. Doordat we zoveel hebben moeten we kritischer worden. Als je besluit het ding te houden, vraag je dan af of je het echt nodig hebt. Heb je het de afgelopen 6 maanden gebruikt? Ga je het de komende 6 maanden gebruiken? Wat kost het om het eventueel te vervangen? Op die manier kun je snel de beslissing maken of je een kleding stuk wilt houden, weggeeft of weggooit.
Tip 8:  Een gezellig muziekje op de achtergrond motiveert.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw tips, mail ze ons naar [email protected] ter aanvulling van bovengenoemd artikel of plaats hieronder je reactie.

 

Voor meer opruimtips http://www.opruimen.startpagina.nl/

 


2 reacties

Luuk -

Tip 9
Spullen die je niet weggooit, maar ook een hele tijd niet gebruikt nemen vaak veel ruimte in. Je zolder staat waarschijnlijk vol met winterjassen, kampeerspullen, kerstspullen en een barbecue. Deze spullen heb je niet vaak nodig, dus hoef je ze ook niet in je huis te hebben. Laat de spullen die je niet nodig hebt ophalen door mrBOX, zodat jij veel meer ruimte in je huis hebt!

Josine -

Goed artikel, ik heb al meerdere van dit soort artikelen bewaard omdat dit soort tips echt helpen om een prettig draaiend gezin te hebben.

Nog een tip in het rijtje:

Heb een la in de woonkamer met gevonden losse voorwerpen.

Daarin kun je gevonden losse onderdelen van spellen en speelgoed of onbekend snel in kwijt om ze eens wanneer je er zin in hebt eens terug te sorteren naar waar het hoort. Kinderen kunnen als ze iets kwijt zijn, dan ook in die la kijken.

Reageer ook