Damespraatjes Damespraatjes

‘Tampongesprek’ tussen Charles en Camilla komt niet in The Crown

In één ruk heb ik de eerste drie seizoenen van The Crown gekeken. Waar ik na seizoen één dacht dat het niet beter kon, werd ik in zowel seizoen twee als drie weer net zo intens meegenomen. Het geweldige aan de serie vind ik dat ze een uitmuntende combinatie tussen drama en geschiedenis hebben weten te maken. Tel daarbij op dat het acteerwerk fenomenaal is en je hebt een serie waar ik een weekend voor binnenblijf. 

Niet in de serie

Wanneer het vierde seizoen verschijnt is nog niet officieel bekendgemaakt. Er wordt vermoed dat dit ergens aan het einde van dit jaar za zijn. De relatie tussen Charles en Diana zal een grote verhaallijn zijn, evenals de affaire tussen Charles en Camilla Parker-Bowles. Ook is er van één gebeurtenis al duidelijk dat hij niet zal terugkomen in de serie: ‘het tampongesprek’. Dat verklaartde Josh O’Connor, die prins Charles vertolkt in de serie, maandag in een interview.

Tampon

In 1989 zegt Charles in een telefoongesprek met Camilla dat hij “haar tampon wilde zijn”. In 1992 lekt het gesprek uit en veroorzaakt het een grote mediastorm. Ten tijde van het gesprek was Charles nog getrouwd met Diana, die later verklaarde dat Charles haar gedurende hun hele huwelijk met Camilla heeft bedrogen.

No way

“Toen ze me de rol aanboden, was een van mijn eerste vragen – of nou ja, het was meer een statement – ‘we doen niet dat telefoongesprek over de tampon'”, zegt O’Connor. “Voor The Crown heb ik veel arthousefilms gemaakt, en veel tv-series waarin veel naakt was, en ik schimmige figuren speelde. Dit was mijn enige kans om iets te doen dat mijn ouders kunnen kijken zonder zich te schamen. No way dat ik dat ging verpesten door op Netflix over tampons te praten.”

foto boven artikel: Wikimedia Commons


Reageer ook