Superspannend: Mannen die vrouwen haten

mannen_die_vrouwen_haten.jpg
Nog voordat zijn eerst boek verscheen overleed in 2004 de schrijver Stieg Larsson zeer plotseling. Zijn boeken zijn nadien uitgegeven en vinden hun weg naar een zeer groot lezerspubliek. Mannen die vrouwen haten is in 2006 in Nederland verschenen.

Journalist Mikael Blomkvist, zojuist veroordeeld wegens smaad, wordt door de grootindustrieel Henrik Vanger ingehuurd om een familiekroniek te schijven en om uit te vinden wat er met zijn veertig jaar geleden verdwenen nicht Harriet is gebeurd. De zaak is nooit opgelost en Blomkvist begint zijn taak met weinig vertrouwen op een speciale plaats: een eilandje in het noorden van Zweden, waar de familie Vanger bij elkaar woont, een familie vol met vetes en vreemde figuren. Als Blomkvist eindelijk een vinger achter het geheim krijgt, wordt er een gruwelijke beerput geopend en wordt duidelijk met wat voor familie hij te maken heeft.

Een roman van magistrale proporties, meer dan vijfhonderd pagina’s die zich ademloos laten lezen dankzij de spannende en knap met elkaar verweven verhaallijnen, de boeiende en soms onthutsende personages, de aandacht voor de omgeving en ondanks de wat minder overtuigende afwikkeling. De figuur Blomkvist is sympathiek en menselijk, er is veel op hem aan te merken, maar eerlijkheid is zijn kracht. Voor een debuutroman een formidabele prestatie.

Bestelinformatie
 


Reageer ook