Super casual Prinses Mabel: “Ik vind het opvoeden echt een zoektocht!’

17 februari 2012: Ik zat in de trein vanuit Amsterdam naar Hilversum toen er een pop-up nieuwsbericht op het scherm van mijn iPhone verscheen: lid Koninklijk Huis betrokken bij ernstig ongeluk. Ik schrok me rot en vroeg direct aan de man naast mij of hij meer informatie had. Niemand wist waar en om wie het ging, maar dat werd snel duidelijk. Prins Friso was tijdens het skiën bedolven onder een lawine en was er slecht aan toe. Zo slecht, dat hij op 12 augustus 2013 overleed aan de gevolgen van het ernstige zuurstoftekort dat hij die dag had opgelopen. Hij liet zijn vrouw Mabel en twee dochters achter.

Sterke en intelligente vrouw

Wat bleek Mabel een sterke vrouw en moeder. Wij hebben enorm veel respect voor hoe zij deze periode heeft ‘overleefd’. Maar, Mabel is meer dan ‘de vrouw van’. Het is een zeer intelligente en maatschappelijk betrokken vrouw, die zich onder andere inzet tegen kindhuwelijken. Heftig, maar hard nodig werk! Nog steeds vinden dit soort huwelijken overal ter wereld plaats en daar een stokje voor steken is niet makkelijk.

In het nieuwe Linda. magazine, siert Mabel de cover. In het nieuwe issue vertelt ze over haar werk voor het goede doel en haar rol als moeder. In een prachtige video van Linda. krijg je alvast een sneakpreview van het interview.

Opvoeden

Kindhuwelijken is een ongelooflijk belangrijk onderwerp. Het is echt tijd dat ik daar wat meer over vertel.” Mabel zet zich al jaren in voor de afschaffing ervan. “Als je de wereld een klein beetje beter wilt maken, dan moet het ambitieniveau hoog liggen”. En dat kan Linda de Mol alleen maar beamen. Ze praten ook over opvoeden. De dochters van Mabel zijn twaalf en dertien jaar, en de prinses vindt het belangrijk dat de twee vooral hun eigen pad volgen. “Maar ik blijf het een zoektocht vinden hoor”, geeft ze toe.

LINDA.172 ‘Prinses Mabel’ ligt vanaf woensdag 24 oktober in de winkel.


Reageer ook