Styliste Geraldine Caraballo

geraldine-2.jpg
Damespraatjes sprak met Geraldine Caraballo, de eigenaar van Stylingguide.nl .  Al meer dan 14 jaar timmert zij aan de weg en werkt ze als modestyliste voor een aantal landelijke tijdschriften zoals; Libelle, Marie Claire, Celebrity, Jan, LINDA., Avantgarde, Viva, Yes, Midi.

Wat vind je belangrijk in je werk?
“Naast het werk als modestyliste houd ik mij bezig met een andere passie nml   het bewust maken van de vrouw en haar spiegelbeeld. Ik geef workshops aan groepen maar ook individueel met als kern: ontwikkel je kracht en looks van binnenuit. Dus we werken van binnen naar buiten en niet andersom.
Word weer blij van je naakte spiegelbeeld ipv de ogen neer te slaan.
Waarom de focus op alleen het minpuntje terwijl het totaal er echt mag zijn.
In mijn dagelijkse werk kom ik vaak vrouwen tegen die het echt moeilijk vinden om naar hun spiegelbeeld te kijken. Meestal krijg ik een hele waslijst te horen van punten die men niet mooi vindt.
Ik kijk met hele andere ogen naar een vrouw. Als eerste naar het totaal plaatje je uitstraling de energie. Je kracht . Door de kritische houding ten opzichte van jezelf blokkeer je waardoor je vele leuke momenten aan je voorbij laat gaan. Zoals genieten van de zomer, een vrijpartij, zwemmen met je kind, heerlijk en bewust shoppen in de stad.”

Heb je wat tips voor bij het shoppen?
“Als je gaat shoppen  houd dan rekening met je hele lichaam niet alleen met de volle billen, bolle buik, volle kuiten etc.Ga met een gedegen plan de stad  in Bekijk thuis eerst wat je nodig hebt. Werp een blik in je kledingkast zodat je niet met een kledingstuk thuiskomt waar je er al twee van hebt.”

Wat voor advies zou jij de dames willen geven?
“Gooi alle beperkingen en opgelegde eisen overboord en neem jezelf zoals je bent. Een mooi en gezond lichaam. Natuurlijk kun je met kleding heel veel doen.
Je mooie punten accentueren en de mindere puntjes camoufleren zonder jezelf te verstoppen.
We moeten ons weer bewust worden van de power die vrouwen hebben. Laat je niet door de media bepalen wat het ideaal plaatje of de juiste maat is. Een zelfbewuste vrouw straalt kracht uit loopt rechter op .”

Oproep van de redactie van Damespraatjes
Geraldine zal voor Damespraatjes stylingtips gaan geven. Aan de hand van jullie vragen zal zij regelmatig een bijdrage leveren. Altijd al een vraag aan een echte styliste willen stellen? Grijp je kans en stuur je vraag op naar: [email protected]

Bezoek ook Stylingguide.nl


1 reactie

Tio -

Sommigen leven van buiten naar binnen in plaats van binnen naar buiten en dan ga je naar trends kijken maar de vraag is ben je dit dan zelf ook of is dat iemand van buiten af opgelegd ?

Reageer ook