Stunning San Francisco, deel 2

Inmiddels zit mijn eerste week er bijna op en zo ook mijn bezoek aan San Francisco. De afgelopen dagen kenmerkten zich door veel toeristische attracties en heuse "wauw!" momenten. Oppermachtig voelde ik me terwijl ik in m'n uppie Frisco verkende, piepklein voelde ik me toen ik over de Golden Gate Bridge wandelde en uitkeek over de baai van de stad en boeveneiland Alcatraz en intens gelukkig heb ik door het enorme park gewandeld en over het strand gerend. Zo bijzonder om dit te mogen maken en m'n reis begint pas net.

2e reisverhaal Viool
Naast al het moois heb ik me in deze multiculturele homo capital vooral verwonderd over de voor ons Nederlanders de meest vreemde zaken. Overal waar je kijkt lopen bijvoorbeeld gekken… en niet zomaar gek. kwijlend zitten ze in de bus, slapend op straat, kwebbelend tegen hun denkbeeldige vriendjes… maar alles went. Na zes dagen kijk ik er al niet meer van op. Ook de precisie van de straten is verwonderlijk. Alles is opgebouwd uit blokken en waar men in de meeste landen om heuvels heen bouwt, gaan de Amerikanen er gewoon recht overheen. Sommige wegen zijn zo steil dat ze alleen berg afwaards met de auto genomen mogen worden… des te meer reden voor fietsers om er tegen op te gaan… om eenmaal boven lekker een dikke burger naar binnen te stampen. Vreemde lui die Amerikanen!

De afgelopen week bij Milou was geweldig maar er staat a weer een nieuw avontuur te wachten. Over vijf minuten board m'n vliegtuig naar Lima – Peru waar ik de komende twee weken zal door brengen.

Ik heb er zin in en natuurlijk hou ik jullie op de hoogte.

liefs Viool

2ereisverhaalviool_2.jpg

 

 

 


Reageer ook