fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sport motivatie halen uit een nieuwe outfit: waarom dat werkt

Minstens één keer per maand neem ik mij voor het roer eens flink om te gooien. Sporten, gezond eten en minder drinken: dat is wat ik vanaf nu ga doen. Op de een of andere manier lijk ik het nooit te kunnen volhouden. ‘Je mist de intrinsieke motivatie’ vertelde iemand mij laatst. ‘Schrijf eens op waarom je graag gezonder wilt leven’, was zijn advies. Dat heb ik gedaan en tóch lukte het me niet, haha! ‘Intrinsieke motivatie? Daar kan ik niks mee. Ik koop liever een nieuwe sportoutfit. Werkt altijd’, opperde een vriendin toen ik haar bovenstaande vertelde. Sport motivatie halen uit een nieuwe outfit; werkt dat? We leggen het uit!

Sport motivatie

Vanuit de psychologie is bekend dat het maken van een ingrijpende verandering in je levensstijl, eigenlijk wel gepaard moet gaan met een bepaalde motivatie of drive. Toch zijn wij er inmiddels wel van overtuigd dat je óók gemotiveerd kunt raken door een mooie nieuwe sportoutfit, bijvoorbeeld zo een als op de website van Courir. Hoe komt dat?

Zelfvertrouwen

Niets voelt zo goed als zelfvertrouwen! Ook zelfvertrouwen is iets wat intrinsiek moet ontstaan, maar wat je wel kunt aanwakkeren door middel van een outfit waarin je je heel mooi voelt. Een nieuwe sportoutfit kan je zelfvertrouwen absoluut een boost geven als je aan het sporten bent. Want zeg nou zelf: als je een mooi sportpakje in je kast hebt liggen, is de stap naar de sportschool een heel stuk kleiner toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Courir Nederland (@courirnl)

Functionaliteit

Bij het rennen, springen, liggen en rollen is het heel belangrijk dat je sportoutfit precies goed past. Wanneer je sportkleding te los zit of juist knelt, kom je minder lekker in je workout en is het resultaat van je training minder. Reden genoeg om een mooi nieuw pak aan te schaffen! Kies voor een broek die niet afzakt en een bh met voldoende support. Doe jij sporten waarbij je soms ondersteboven hangt, zoals pilates of yoga? Dan is een wat nauwer aansluitend shirt prettig.

Frisse start

Wanneer je een frisse start maakt, is het mooi om daar wat ruchtbaarheid aan te geven door middel van een nieuwe outfit. Zo zien jij én je omgeving dat het menens is en dat je het dit keer wél vol gaat houden. You go girl, wij geloven in je!

Praat je met ons mee?

Wil jij ook zo graag weer in de lekkere flow komen? Het lijkt mij echt heerlijk om weer in een gezond sportritme te komen. Als je daar eenmaal inzit is het een stuk makkelijker om het vol te houden. Ik geloof er heilig in dat een nieuwe sportoutfit ervoor kan zorgen dat je nét dat beetje extra motivatie krijgt. Hoe kijk jij daarnaar? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden wij altijd heel erg gezellig!

Bovenste afbeelding: Benjamin Klaver on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook