Slanker worden door te rusten?

slanker_door_rust.jpg
Opvallende resultaten uit Japan: Dokter Goto heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat je een hogere vetverbranding hebt op het moment dat je tijdens het bewegen een half uur tot een uur pauze neemt. Positief nieuws zou je denken?

Dokter Kazushige Goto en zijn team lieten de deelnemers drie verschillende proeven afleggen: een uur fietsen op een hometrainer gevolgd door een uur rust (zittend), twee maal dertig minuten fietsen op een hometrainer met na een halfuur bewegen twintig minuten rust, of dezelfde oefening met na dertig minuten pedaleren een uur rust. De wetenschappers volgden het vetmetabolisme van de deelnemers dankzij regelmatige bloedcontroles.

Uit de resultaten bleek dat het tweemaal dertig minuten trainen met een pauze van 20 minuten of een uur een veel hogere vetverbranding opleverde dan een uur non-stop sporten.

De onderzoeksgroep vrij klein, waardoor we even moeten afwachten voordat we deze resultaten in ons eigen leven gaan toepassen. Want het lijkt me wel iets onhandiger, want dan gaat een uurtje sporten wel erg lang duren!

Bron: ABC Gezondheid
Met dank aan Valtaf.nl


Reageer ook