fb
Damespraatjes Damespraatjes

Shana (28): ‘De kinderen van mijn nieuwe vriend vinden mij afschuwelijk’

Ze was het niet van plan, maar het gebeurde voordat ze er erg in had: Shana (28) werd verliefd op een oudere man. Een stuk ouder… twintig jaar. “Ik heb geprobeerd me er tegen te verzetten maar liefde laat zich niet dwingen. Ik ben als een blok voor Alex gevallen en hij voor mij, maar ons liefdespad gaat niet over rozen. Integendeel.”

Happy single

Shana was tot voor een jaar geleden een happy single. Ze ging veel op pad met vriendinnen, maakte lange wandelingen met haar hondje Buurman en deed, als ze niet werkte, waarin ze zin had. Af en toe had ze een vriendje, maar aan een vaste relatie moest ze niet denken. “Ik had het naar mijn zin in mijn eentje. Ik kon doen en laten wat ik wilde en hoefde niemand verantwoording af te leggen. Dat past bij me.”

Reddeloos verloren

Daarin kwam verandering toen ze Alex ontmoette. “Ik was met vriendinnen in mijn stamkroeg en we hadden het hoogste woord aan de bar. Maris stootte me aan en ze wees me op een man die aan de andere kant van de bar stond. Een lange prachtige kerel, staalblauwe ogen, warrig haar, wit overhemd en een jongensachtige uitstraling. Ik werd er stil van.” Shana trok de stoute schoenen aan, sprak Alex aan. Hij vroeg of ze wat wilde drinken en ze schoof naast hem op de kruk. “We kletsten honderduit, het klikte gelijk tussen ons. We werken allebei bij in de media en ontdekten dat we aantal gezamenlijke kennissen hadden.” De avond vliegt voorbij en als Alex Shana bij het afscheid kust, is ze reddeloos verloren.

Golddigger

“Na het afscheid ging ik naar huis en de hele nacht appten we met elkaar. Het was gewoon liefde op het eerste gezicht. Dat hij twintig jaar ouder is, vind ik nog steeds best een ding, maar ik verander daaraan niks. Netzomin ik iets kan veranderen aan het feit dat dat Alex twee dochters heeft; Lily van tien en Tessy van vijftien. Het heeft maanden geduurd voordat ik werd voorgesteld aan de meisjes. We wilden eerst zeker weten dat we voor elkaar zouden kiezen.” Het leeftijdsverschil tussen Shana en Alex blijft niet onopgemerkt; iedereen vindt er wat van. Shana haalt haar schouders erover op. “Ze zeggen dat ik een golddigger ben, dat ik Alex alleen maar leuk vind om zijn geld. Ik word daar zo moe van.”

Afschuwelijk mens

Waar Shana goed ziek van is, is dat Alex zijn dochters niets moeten weten van zijn veel jongere vriendin. “Nog voordat de meisjes mij überhaupt hadden gezien, hadden ze al besloten dat ze mij niet leuk vonden. Ik weet zeker dat dat is ingefluisterd door de ex van Alex, maar hij ontkent dat. De oudste, Tessy, slingerde naar mijn hoofd dat ‘ze me een afschuwelijk mens vond’. Ik was daarvan zo ontdaan. Maar wel bereid om er alles aan te doen om een goede band met ze op te bouwen. Inmiddels heb ik die hoop opgegeven. Wat de dames vergeten is dat ze Alex in een spagaat brengen met hun asociale gedrag.”

Niet te harden

Hoewel Alex wil dat Shana de weekenden dat Lily en Tessy bij hem zijn, er ook gewoon is, probeert ze steeds vaker daaronder uit te komen. Door af te spreken met haar vriendinnen. “Het is gewoon niet te harden met die twee. Ze negeren me volkomen en zeggen het hoognodige, uiteraard zonder me aan te kijken. Ze praten veel over hun moeder met Alex en ik weet zeker dat ze dat expres doen om mij een rotgevoel te geven. Ik ben een vredelievend mens, zie altijd het goede van anderen in, maar ik begin de moed en mijn geduld bij deze twee te verliezen. Ik wil Alex niet voor het blok zetten, maar als zijn dochters niet heel snel veranderen, dan wil ik niet met hem verder. Want ik snap dat hij als vader altijd is verbonden met zijn dochters en dat hij dol op ze is, maar ik kan dit niet.”

Praat mee

Herken je je in het verhaal van Shana? Heb jij ook te maken gekregen met kinderen van je ex? Hoe ga jij met ze om? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

4 reacties

Joris -

Petra, leven en laten leven, zeg. Jouw mening is geen waarheid.

Rieneke -

Dit verschil gaat je altijd opbreken en het gedoe met zijn dochter zou blijven.
Dat ze gaan veranderen kan je denk ik vergeten.
Je moet voor jezelf een hele duidelijke keuze maken verder met hem en de situatie accepteren of einde relatie. Echt een tussen oplossing is er denk ik niet.

Petra van Dorp -

Twintig jaar leeftijdsverschil is gewoon ranzig. Wat moet je met een vent waarvan je de dochter kan zijn? Je zult het moeten doen met de bagage die hij met zich meetorst, want iedereen die twee decennia ouder is dan jou is niet meer van onbesproken gedrag. Daarom heb je ook te dealen met zijn dochters, dat zit er gewoon bij in. Je hoeft inderdaad niet te investeren in een band, die kinderen zijn niet geïnteresseerd in jou, die zien ook wel dat papa zin heeft in de neuk met een lekker jong blaadje, of denk je nu echt dat hij voor je intellect gevallen is? Maak dat je wegkomt. Hier heb je toch geen zin in, al deze shit op jouw leeftijd? Zoek iemand van je eigen generatie en ga leven! Dit verschil gaat je altijd opbreken. Over tien jaar is hij bijna gepensioneerd en een oude lul en daar zit je dan, in de bloei van je leven met zijn kinderen die je nog steeds niets aan vinden, en misschien wel met kinderen van jezelf die geen ruk hebben aan een oude vader, terwijl jij erop uit wil. Veel plezier!

Karin -

Je kiest voor de man niet voor zijn kids. De kinderen hebben een moeder en hebben geen behoefte aan een bonus mama. En waarom ook? Zij hebben toch niet om deze situatie gevraagd? Gun ze hun gevoelens van pijn en verdriet om de scheiding van hun ouders. Respecteer hun afkeer van de nieuwe relatie van hun vader met jou. Waarom investeren in een band opbouwen? Hij is gescheiden. Spreek lekker af als zijn kinderen bij hun moeder zijn. Quality time en geen boze kinderen in de buurt die de sfeer bederven. Laat het los en geniet van wat jullie samen hebben.

Reageer ook