Sexy lingerie uit Syrië

syrian.jpg
Het lijkt een contradictio in terminis; Syrië is wel de laatste plaats waar we sexy lingerie mogen verwachten, maar het is waar. Damespraatjes was bij de presentatie van de tentoonstelling over Syrische lingerie op de Amsterdamse Herengracht 603 en moest constateren: Syrische lingerie is inderdaad sexy!

Het Prins Claus Fonds (www.princeclausfund.org ) dat de tentoonstelling organiseert liet de bezoekers tegelijkertijd kennismaken met de nieuwe behuizing in Amsterdam. Voorheen zat het Fonds in Den Haag. Het Prins Claus Fonds nodigt alle lezers van Damespraatjes van harte uit de tentoonstelling die nog tot en met 16 mei te zien is te komen bekijken. De entree is vrij.  

De Jordaans-Filippijnse journaliste Malu Halasa en de Libanese desiger Rana Salam maakten – met steun van het prins Claus Fonds – het boek "The Secret Life of Syrian Lingerie". Zij tonen aan dat er tussen sexy lingerie en religiositeit eerder een connectie dan een tegenstelling bestaat. In Damascus wordt deze lingerie openlijk verkocht, o.a. in de Bazar. Maar – zoals Malu Halasa op de presentatie vertelde – een moslimvrouw zal zich nooit laten fotograferen in deze lingerie. Dat is tegen de godsdienstige regels. Daarom wordt de lingerie geshowd door Oost-Europese modellen. Maar de foto’s liggen gewoon in de winkels om de klanten te helpen hun keus te bepalen. 

syrian2.jpg
De foto’s zijn gemaakt door de Libanese fotograaf Gilbert Hage. Er zijn vier boxen met lingeriesetjes verkrijgbaar, ontworpen door de Libanese designer Rana Salam. Het boek "The Secret Life of Syrian Lingerie", ISBN 9780811864589, € 15,–, is te koop via Bol.Com.


Het Prince Claus Fonds (www.princeclausfund.org ) houdt de ideeën van Prins Claus in ere. Het steunt initiatieven om het cultureel bewustzijn te vergroten en het bevordert de uitwisseling tussen culturen. Het fonds is een platform voor interculturele communicatie. "Cultuur is een basisbehoefte", aldus het Fonds. 

Prins Claus Fonds Galerie
Herengracht 603
1017 CE Amsterdam
tel. 020-3449160

Openingstijden: Di -vrij van 10 tot 17 uur.
Vrij entree

Walter van Teeffelen

www.avantiproductions.nl

wb_logo.jpg


Reageer ook