fb
Damespraatjes Damespraatjes

Sanne wordt stapeldol van de bedgeluiden van de buren

Sinds een jaar woont Sanne samen met haar man en twee dochters in het prachtige huis in een goede wijk in een Gooise gemeente. “We woonden in Amsterdam in Oud-Zuid in een geweldig grachtenpand. Als we geen kinderen zouden hebben, zaten we daar nu nog. Maar de meisjes kunnen niet veilig op straat spelen, het is veel te druk.” Dus zocht Sanne samen met haar man Arjan naar een huis in ’t Gooi. “Arjan werkt bij de omroep dus de keuze was snel gemaakt.” Als het allemaal van tevoren had geweten, had ze wel drie keer nagedacht om te verhuizen.

Sanne is geboren en getogen in Amsterdam en heeft er lang over na moeten denken of ze de stad wilde verlaten. “Ik zag in dat het voor Jil en Liv niet oké is om daar op te groeien. Op straat spelen kan eigenlijk niet. Terwijl ik dat belangrijk vind.” De twee-onder-een-kapwoning in ’t Gooi vonden ze allebei fantastisch. Ze maakten kennis met de buren, die heel vriendelijk zijn. Hun kinderen zijn net zou als Jil en Liv en ze gaan dezelfde school. “Alles leek dus fantastisch. We knapten het huis op en na drie maanden reden we met de verhuiswagen naar het Gooi. De buren nodigden ons uit om die avond te komen eten.” Het was een gezellig en ontspannen etentje. De kinderen speelden leuk met elkaar en Sanne en Arjan praatten honderduit met de gastheer- en vrouw.

Hitsig door de buren

De eerste nacht dat Sanne en Arjan in bed lagen, schrokken ze zich een ongeluk. De buren hadden seks en maakten daar veel geluid bij. “We keken elkaar aan en moesten er om lachen. Arjan werd er zelfs een beetje hitsig van.” Ze dachten dat het allemaal wel los zou lopen. Totdat ze er achter kwamen dat de buren het landelijk gemiddelde flink omhoog gooien. “Ze doen het bijna om de dag. Zij gilt de hele buurt bij elkaar en hij doet vrolijk mee. Je hoort precies wanneer ze klaarkomt.”

Gek van de geile avondjes

Sanne is er eigenlijk klaar mee. Ze kan niet slapen als de buurman zijn vrouw weer alle hoeken van de kamer laat zien maar er iets van zeggen is ook zo wat. “Wat zeg je dan? Ik word gek van jullie geile avondjes? Kan het wat zachter? Nee, dat doe je niet. Ik heb plaatsvervangende schaamte als ik haar de ochtend na de seks naar buiten zie komen.” Arjan heeft er minder moeite mee, Sanne denkt dat hij er oprecht opgewonden van wordt. “Vaker dan normaal neemt hij het initiatief en zie ik heus wel dat hij een stijve heeft als de buren aan de gang zijn. Maar als zij liggen te rampetampen voel ik niet de behoeft om ook te seksen.” Sanne vraagt zich af hoe ze dit moet oplossen. “Ik vrees toch dat ik erover moet praten. Misschien hebben ze geen idee dat ze zo luidruchtig zijn en dan wij van voor- tot naspel meegenieten. Nou ja, genieten…”

Om privacy redenen zijn de namen Sanne en Arjan in dit verhaal gefingeerd.

Foto door Miriam Alonso via Pexels

6 reacties

Buurman van een hitsig varken -

Heb ook zo’n buurvrouw. Elk weekend en soms doordeweeks, komt haar vriendje langs. Ze naaien er maar op los. En het zijn niet gewone sexgeluiden, nee, het is net of je een overdreven pornofilm kijkt, waarbij van begin tot eind, haar gekreun is te horen. Fucking irritant. In het weekend nodigen ze geregeld vrienden uit om mee te doen. Zelfs met een koptelefoon op mijn hoofd en het geluid vol aan, hoor ik dat varken nog krijsen, door de explosies en het geweld van mijn koptelefoon heen.

Ik heb zo’n beetje alles geprobeerd. Moet ik nou echt naar de politie stappen? Toch te triest voor woorden…

Rieneke -

Playlist klaar zetten met muziek wat gaat over “ik wil slapen” “het is bedtijd” “Laat mij nu met rust”
Boxen klaar zetten en zodra je het geluid hoort de boxen tegen de muur en muziek standje hoog en als je niets hoort muziek uit en zodra je weer hoort muziek aan en dit keer op keer herhalen.

Wimi Allo -

Mocht ik zulke buren hebben, gaf ik ze een koekje van eigen deeg.
Dat kan live of via opname van het eigen geluid.
Flink hard tekeer gaan of luid afspelen en afwachten of er reactie komt.
🤣😂🤣😂🙃🤪

Joris -

Klinkt mij als normale leefgeluiden op courante tijdstippen in de oren. Accepteren of verhuizen.

Bloemetje -

Oef zeer vervelend, als je daar overlast van moet hebben, het is best wel gênant maar goed ik zou het gewoon 1op 1 met een beetje humor gebracht van met de zin van nou nergens om maar ik weet niet wat voor film jullie kijken met die rare geluiden maar mag het voortaan wat zachter want we slapen hierdoor niet meer goed en hebben er echt last van.

L van Beers -

De buren in Amsterdam waren misschien net zo luidruchtig. Alleen hoorde je dat niet door de rest van de Amsterdamse herrie.
Gewoon erop afstappen, liefst 1 op 1, en het zeggen.
Jullie hoeven niet te verhuizen of JULLIE huis geluiddicht te maken.
Tenzij je een van de kinderen een muziekinstrument geeft . . .
Het is hun zorg, te maken dat anderen geen last hebben van hun, ongeacht welk soort, lawaai.

Reageer ook