Samantha de Jong weer terug in Nederland: “Barbie is dood. Ik heb haar in Schotland achtergelaten”

Wat zijn wij blij om eindelijk weer eens wat goed nieuws over Samantha de Jong naar buiten te mogen brengen! De Haagse was wekenlang opgenomen in verslavingskliniek Castle Craig in Schotland, maar ze is weer terug in Nederland. En het gaat goed met haar!

Fijn om mijn verhaal te vertellen

In een interview met Story laat ze weten niet meer als Barbie door het leven te gaan. “Barbie is ‘dood’. Ik heb haar in Schotland achtergelaten.” Het zat haar niet lekker dat iedereen haar zag als Barbie en in de kliniek voelde ze hoe prettig het was om als Samantha onderdeel uit te maken van een groep gelijkgestemden. “Zij voelden hetzelfde als ik. We hadden allemaal dezelfde problemen en voor het eerst kwam ik mensen tegen die begrepen wat ik doormaakte. In Nederland ging ik aan dat onbegrip kapot. Maar zij snapten wat ik zei. Het was zo fijn om met hen te praten. Om mijn verhaal te vertellen.”

Niet alleen

In de kliniek heeft Samantha ontdekt dat ze niet alleen is en ze wil dan ook graag in contact blijven met de mensen die ze daar heeft ontmoet. “Het doet me erg goed. Met hen heb ik ook afgesproken dat Barbie ‘dood’ is. Ik heb haar in Schotland achtergelaten. Ik wil niet dat iemand me nog zo noemt. Ik heet Samantha en Barbie bestaat niet meer.”

Nieuwe look

Bij de ‘nieuwe’ naam, hoort ook een nieuw kapsel. Barbie ruilde haar hoogblonde haar in voor een nieuwe coupe. “Het blonde haar herinnerde me te veel aan Barbie en daarom heb ik deze prachtige kastanjebruine kleur genomen. Ik ben er erg blij mee.”

Heerlijk nieuws

Wat een heerlijk nieuws zo voor de feestdagen! En wat goed om te lezen dat Samantha zich eindelijk gesteund en begrepen voelt door iemand. Ook de beslissing om vanaf nu weer door het leven te gaan als Samantha, vinden wij een goede. Enne, dat haar? Prachtig! Lieve Samantha, het ga je goed! Lekker van je kindjes en je familie genieten deze feestdagen.


2 reacties

Marianne -

Niet te geloven , het lijkt wel een pop van Johan Vlemmings. Wat een doodse blik en lelijk. Niet te geloven.

Wen -

Voel je jezelf nu beter nu je dit zegt marianne. Geeft het jou een boost om iemand zo neer te zetten op internet.

Wat voor toegevoegde waarde geeft dit.
Laat een ander in zijn waarde al heb je die zelf blijkbaar niet.

Reageer ook