Roman over vrouwenliefde

 


Gitaarsolo is een boek voor vrouwen  die houden van een realistisch boek over vrouwenliefde. De schrijfstijl van Christel Miller voert je -zonder terug te bladeren- en in één adem naar het eind van het verhaal. De hoofdpersonen worden in het boek zo goed weergegeven, zodat het heel  makkelijk is je een beeld bij de individuen te vormen. Je gaat de personages begrijpen, haten, veroordelen  en respecteren. Een heerlijk boek met romantiek, teleurstellingen en vriendschap. Wat zal het voor veel lezers een verademing zijn om te constateren dat èchte liefde alles overwint.

Het zal ons niet verbazen dat dit boek door een filmproducent ontdekt wordt om het te verfilmen.


Boekrecensie door Damespraatjes
 

Beschrijving van het boek “gitaarsolo”

Hoe Ina, een verwaarloosd kind, opgroeit tot succesvol gitariste, en hoe overmatig drank misbruik haar valkuil blijkt te zijn. Dan ontmoet ze haar grote liefde, reisleidster Annet: een vrouw met een normaal, geregeld leven, die haar niet in de steek zal laten.

‘Verdrietig, maar zo intrigerend, lief en intens hoe de vrouwenliefde verwoord wordt’, schrijft een lezeres over dit verhaal, uitgebracht door Lady uitgevers.
ISBN 9789080992933 € 13,50


Recensie van een anonieme lezer.
Gitaarsolo van Christel Miller is weer een mooi stuk schrijfwerk. De problemen die je in het hedendaagse leven tegen kunt komen, worden in Gitaarsolo realistisch beschreven. De personen zijn goed uitgeschreven, waardoor je je goed in ze kunt inleven.Christel Miller heeft een eigen schrijfstijl, in het begin moest ik hier even aan wennen, maar dat is zo voorbij. Wanneer het boek je eenmaal pakt, wil je blijven doorlezen tot het uit is. Je ‘kijkt’ telkens met een ander personage mee, deze afwisseling is erg prettig en het is interessant om te lezen hoe verschillend elk personage tegen dezelfde situaties aankijkt en daar mee om gaat. Tevens draait het daarom niet puur om de hoofdpersonages, maar kom je hierdoor meer te weten van de diverse levens, ook wat er gebeurt als ze elkaar niet zien. O.a. wordt het leven van de collega van Annet mooi belicht, door deze manier kijk je overal om het hoekje mee. Door de vele problematiek, niet té veel en niet té weinig, die overigens erg realistisch is beschreven, pakte het boek me en wou ik verder lezen om te weten hoe het verder met de personages zou gaan. In het begin was ik bang dat het einde clichématig zou eindigen. Dat Ina door de liefde van Annet van de drank af zou blijven en zo alles koek en ei was, terwijl het in het echte leven natuurlijk helemaal niet zo gemakkelijk gaat. Je kunt niet in een keer stoppen, als je een flink drankprobleem hebt door de liefde van iemand anders, die kunt je hoogstens stimuleren. Gelukkig gebeurde dit niet en heeft het boek een mooi realistisch einde. Klasse voor de schrijfster!

Over de auteur Christel Miller

Christel Miller werd op 3 mei 1953 geboren in Haarlem Noord op de Muiderslotweg.

Zij was het eerste kind in het gezin Miller. Het gezin bewoonde een driekamerwoning met grote achtertuin. Van de twee slaapkamers in het huis bewoonde de opa van vaderszijde er een. Twee jaar na de geboorte van Christel werd haar broertje geboren. Nog weer een jaar later kwam er een zusje bij. Het hele gezin sliep op één slaapkamer. Later verhuisde het gezin naar een vierkamerflat aan de Delftlaan, ook in Haarlem Noord.

Het huwelijk van haar ouders was niet gelukkig. Van een vrolijk, laat pratend kind, veranderde Christel in een introvert meisje. Zij praatte weliswaar laat, maar leerde al vroeg lezen en schrijven. Het schrijven bleek al snel als uitlaatklep te fungeren voor niet onderkende trauma’s. Toen ze de leeftijd van negen jaar had gingen de ouders scheiden. Christel – die erg aan haar vader hing – miste hem vreselijk. Dat haar moeder kennelijk niet van haar houden kon, hoe ze ook haar best deed om die liefde te winnen, maakte de jaren daarna erg moeilijk voor het kind dat ze toen was.

Dat ze de gave om te kunnen schrijven meegekregen had bij haar geboorte, is vele malen haar emotionele en psychische redding geweest. Schriften vol schreef ze met, hoe kan het ook anders, familieromans. Tijdens logeerpartijen bij de familie van de vader in West-Friesland, vertelde ze voor het slapen gaan, verhalen uit het hoofd aan de gretig toeluisterende neefjes en nichtjes. Ook met buitenspelen – tijdens die logeerpartijen – verzon Christel wat en hoe er gespeeld ging worden. Hele fantasieën werden op die manier met veel plezier uitgewerkt.

Hoewel ze wel eens werk instuurde in de daaropvolgende jaren, werd ze pas gepubliceerd toen ze de volwassen leeftijd bereikte. Werk van haar verscheen in feuilletonvorm en een kerstverhaal werd geplaatst in de Zaanse gezinsbode. Voor haar romans kon ze geen uitgever vinden. Maar het schrijven ging door. Later deed ze het anders. Dit kwam doordat haar dochter eens per verrassing een roman had laten kopiëren en inringen. Dat bracht haar op het idee dit in een relatief kleine oplage nog eens te doen. In kleine kring verkocht ze dit werk.

Tijdens haar eerste huwelijk, dat twaalf jaar duurde, kreeg ze een zoon en een dochter. Daarna had ze enkele, ongelukkige relaties met vrouwen. In 1999 verhuisde ze naar Lelystad, vanwege een relatie. Met deze vrouw trouwde ze voor de tweede keer. Deze verbintenis was de grootste relationele vergissing die ze ooit begaan had. Binnen het jaar werd het huwelijk ontbonden. Ze verhuisde binnen Lelystad en zag kans om de laatste grote teleurstelling te verwerken door het schrijven erover. Dit werk wilde ze in eerste instantie publiceren, maar ze zag er in een later stadium vanaf. Ze ontving een schrijfopdracht, en dat vond ze een leuke ervaring, maar het leerde haar ook dat een schrijfopdracht niet was wat ze zocht en wilde. Toch hielp deze opdracht bij het uit laten komen van haar dromen en haar idealen. Om het boek “In vogelvlucht” uit te brengen, begon ze haar eigen kleinschalige uitgeverij.

2vrouwends.jpg

Na “In vogelvlucht” volgde het boek “Oscar” en vervolgens “Gitaarsolo”. In 2005 ontmoette Christel haar grote liefde! samen brachten ze “De Sproetenspiegel” op de markt. In 2007 trouwde Christel met haar grote liefde. In 2008 brachten de in privésfeer geliefden – en in zakelijk opzicht compagnons – het eerste deel van de trilogie “Duisternis” uit.

Christel Miller’s schrijfbibliografie begon nogal treurig. En ook haar leven begon treurig. Maar het leven en de schrijfcarrière hebben een draai ten goede gemaakt. De schrijfcarrière is nog lang niet afgelopen en het leven is nu meer dan gelukkig.

Christel Miller

Uitgeverij Lady www.lady-uitgevers.nl

Lelystad

Nieuwe roman van Renée de Haan van uitgeverij Lady

Het volgende – vijfde –  boek van uitgeverij Lady komt op 15 oktober uit. Het is een roman van Renée de Haan met de titel “Wit”. Renée de Haan’s eerste boek verscheen eerder dit jaar. In ‘Ciao Buurman!


Reageer ook