Viola op wereldreis, deel 1

Viola Welling, studeert in A'dam (26). Zij heeft haar studieboeken voor 6 maanden aan de wilgen gehangen en haar rugzak ingepakt om grotendeels in haar uppie een wereldreis te maken. Haar achterliggende gedachte?: Levenslessen moet je uit het leven zelf halen en niet uit boeken. Op damespraatjes doet zij haar verslag.

"Eindelijk was het donderdagochtend dan zover. Na maanden fantaseren en oeverloos voorbereiden vertrok mijn vlucht iets over 11 richting mijn eerste bestemming San Francisco!
De piloot wist zijn kist in 11 uur, zonder al te veel luchtzakken, naar de overkant te brengen en ik doodde mijn tijd met het uitpakken van cadeautjes (hou ik van!), lezen over SanFran en verwoedde pogingen mijn buurman te negeren. Dat laatste helaas geheel zonder succes. De overigens uiterst vriendelijke koerdische turk uit Egypte woonachtig in SanFran (om maar lekker multicultureel te doen) vertelde uitgebreid over zijn 5 zussen en 2 broers, 9 neefjes en nichtjes en de schoonheid van Eypte… gaap! Na wat slaappillen verstomde het geluid (in vliegtuigen blijk ik aanzienlijk minder sociaal) en ben ik lekker weggezakt zzzzzzzzz…

viola op wereldreis


Natuurlijk stond in San Fran het welkomstcommitee klaar… niet voor mij overigens maar van alle kanten werd ik aangeschoten of ik niet toevalling Biba, Tass, Sasha of ieder ander was. Toen ik me eenmaal uit het gedruis had gewerkt zag ik in de verte een bekend gezicht MILOU! (m´n vriendinnetje en studiegenoot die ik opzoek hier)

In middels hebben we er een wilde nacht opzitten en zit ik met een kopje thee achter de computer in een wildvreemd studenten huis. Met de hoge plafonds en ornamenten doet het verdacht veel aan Amsterdam denken, met de bijelkaar geraapte meubels en de verschillende types die hier wonen (5 huisgenoten in totaal) eigenlijk deste meer!

Dit was het voor vandaag. Ik ga de stad verkennen en genieten van al het moois dat SanFran (oftewel Frisco voor intimi) me te bieden heeft".

Kussssssss Viool


Reageer ook