Recept voor slanke eierkoeken

eierkoekvolkoren_picnik.jpg.jpg
We adviseren ze regelmatig als slank tussendoortje en sporters hebben altijd een pak in hun sporttas: eierkoeken. Bij de bakker kun je heerlijke volkoreneierkoeken kopen maar vanaf nu kan je ze zelf bakken. Als je koeken van zo’n 80 gram bakt bevatten ze per stuk 220 kcal.

Ingrediënten voor 4 eierkoeken:

2 eieren
75 gram bruine basterdsuiker
50 gram bloem
25 gram All Bran 44%
25 gram tarwezemelen
50 gram rozijntjes
2 theelepels bakpoeder
Zakje vanillesuiker
Mespuntje citroenrasp
Speculaaskruiden en kaneel naar smaak
Eventueel pompoenpitjes en lijnzaad

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermaal de allbran in een vijzel tot gruis.
Doe de basterdsuiker in een kom.
Voeg de eiwitten toe en klop het met een mixer (zachte pieken).
Voeg vervolgens de dooiers toe en de bloem, de tarwezemelen en het allbran-gruis. Houd wat tarwezemelen apart.
Klop met een mixer tot een beslag.
Voeg nu de rozijnen toe en naar smaak speculaaskruiden, kaneel, rozijntjes, citroenrasp, vanillesuiker toe.
Laat het beslag circa 5 minuten rusten.
Schep flinke lepels beslag op een bakplaat. Laat hierbij flink ruimte over tussen de eierkoeken.
Bestrooi de koeken met nog wat tarwezemelen en eventueel met lijnzaad en pompoenpitjes.
Bak ze 10 minuten in de oven op 180 graden.

Bron: Valtaf.nl


Reageer ook