De eindeloze frustraties van kassamedewerkers

Als ik in mijn eentje boodschappen doe, doe ik dit graag in alle rust. Muziek in mijn oren, verzonken in mijn boodschappenlijstje en blik op oneindig. Puur genieten! Wanneer ik drie keer de winkel door geweest ben, alle nieuwe chips heb geproefd en volledig tot rust ben gekomen, ga ik richting de kassa. Zo rustig als mijn tocht er naartoe, zo chaotisch is het als ik er eenmaal sta. Lange rijen, huilende kinderen, dronken toeristen, gestressde huisvrouwen, slome oma’s en als klap op de vuurpijl: super chagrijnige, op het arrogante af, kassameisjes. 

10170822_757355750965329_1436083832_n

Oke, oke… Niet echt aardig om die hardwerkende meiden chagrijnig en arrogant te noemen. I know. Maar op de één of andere manier botert het gewoon niet echt lekker tussen ons. Ik vroeg me altijd af waarom. Zeg ik niet aardig genoeg gedag? Ik doe toch altijd netjes mijn iPod oortjes uit? Houd mijn portemonnee gereed én begin meteen met inpakken zodra zij gaat scannen? Als je het mij vraagt, ben ik de ideale klant voor elk kassameisje. Maar goed, aan hun blikken te zien dus niet. Wat blijkt? Mara (prachtige naam) Kraaijenbrink schreef een boekje over kassameisjes: De eindeloze frustraties van kassamedewerkers. Tijd om hem er eens bij te pakken en te lezen wat er in de hoofden van die meiden omgaat.

9200000022117820

Het boekje ziet er aantrekkelijk uit, bevat weinig tekst en staat vol met leuke memes. Hoewel 90 procent van de mensen dit waarschijnlijk ontkent, kunnen we ons allemaal in de situaties uit het boekje herkennen. Foute grapjes over bonnetjes, vragen of je een extra zegeltje mag of de kassamedewerkster erop attenderen welke artikelen in de aanbieding zijn: volgens mij doen we het allemaal. Het is voor mij een grote eye-opener. Bij elke pagina begrijp ik beter waarom die meiden nou niet bepaald vrolijk kijken. Dus, ben je gek op herkenbare winkel-situaties, hinderlijke acties van anderen of grappige memes? Dan zou ik ‘De eindeloze frustraties van kassamedewerkers’ zeker aanschaffen.

De eindeloze frustraties van kassamedewerkers
Mara Kraaijenbrink
ISBN 9045315750
€ 9,95

Bekijk ook de Frustraties van Kassamedewerkers Facebook pagina

Mara
Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 


1 reactie

will -

Zal vast wel een leuk boek zijn, maar dronken toeristen, huilende kinderen , gestressde huisvrouwen , slome oma’s ( Ik voel mij bijna aangesproken) en chagrijnige, arrogante kassameisjes heb ik nog nooit meegemaakt bij de Jumbo.
Over arrogant gesproken!
Ik hoop dat dit niet echt uit het leven gegrepen is en dat het verder een heel leuk boekje is.
Ga het vast kopen.

Reageer ook