"Nederlandse vrouwen hebben bikini-angst"

bikini-angst.jpg
Maar liefst 82 procent van de Nederlanders voelt zich absoluut niet prettig in bikini of zwembroek. Een derde zegt zich zelfs te schamen voor zijn lichaam. Dit blijkt uit een enquête van de websites Valtaf.nl en GezondheidsNet.nl onder ruim 4000 bezoekers.

Maar liefst 95 procent van de ondervraagden geeft aan nog voor de zomer een aantal kilo’s kwijt te willen. Twee derde daarvan is tevreden met een gewichtsvermindering van 1 tot 10 kilo.

Veel mensen willen graag afvallen, zodat ze zich prettiger voelen in zomerse kleding en er beter uitzien. Voor een op de vijf is de gezondheid de voornaamste reden. Opvallend is dat een flink deel van de ondervraagden al last heeft van een gezondheidsprobleem en vanwege die reden moet afvallen.

Kilo’s er snel weer aan
Opmerkelijk is dat ruim 65 procent van de ondervraagden vorig jaar ook al wilde afvallen. Dit is de meesten toen wel gelukt, maar gedurende de winter zijn de kilo’s er weer langzaam bij gekomen.

De meest genoemde andere oorzaken zijn ziekte en daarbij behorend gebruik van medicatie, stress of depressieve gevoelens en stoppen met roken. Slechts 10 procent is de vorig jaar verloren kilo’s nog steeds kwijt.

Bepaalde diëten, zoals Sonja Bakker of maaltijdvervangers, verliezen nog steeds aan populariteit. Driekwart van de ondervraagden wil afvallen door gezonder te eten en meer te bewegen.


Reageer ook