Prins Harry neemt een paar weken vaderschapsverlof: “Het past in de moderne tijd”

Mijn vriend, eh… verloofde (ik moet er nog een beetje aan wennen) Ward vindt niets fijner dan met onze dochter Sophia te zijn. Waar hij vlak voor mijn bevalling zich nog afvroeg ‘of hij er wel klaar voor was’, was hij vanaf het moment dat ze geboren werd de meest betrokken en liefdevolle vader die een kind zich kan wensen. Elk vrij moment dat hij heeft pakt hij dan ook met beide handen aan om met haar te zijn. Dit is natuurlijk prachtig omdat het mooi is dat een vader van zijn kind houdt, maar ook omdat het mij de ruimte geeft ook mijn eigen dingen te blijven doen. Zoals werken, sporten en afspreken met vriendinnen.

Ook in de koningshuizen

Vroeger was dit in de meeste gezinnen wel anders. De vader werkte en bracht het geld binnen, de moeder bleef thuis en zorgde voor de kinderen. Niet alleen in ‘gewone’ gezinnen ging het vaak zo, ook in de koningshuizen ging het er vaak niet heel anders aan toe. Mannen werkten, vrouwen zorgden voor de kinderen en dat begon zo goed als de dag na de bevalling.

Uitgebreid verlof

Tegenwoordig gaat dit stukken beter! Veel landen breiden het vaderschapsverlof uit en vrouwen werken meer dan ooit. Een geweldige ontwikkeling! Wie er ook in deze ontwikkeling meegaat, is het Britse koningshuis. Zo zal Prins Harry, net als prins William, een paar weken vrij nemen na de geboorte van zijn eerste kind.

Past in de moderne tijd

“Het past in de moderne tijd. Prins William deed het voor zijn kinderen en Harry gaat het doen zodra zijn kind geboren is. Het is iets wat de oudere generatie niet deed, die gingen gewoon door. Maar de jongere generatie doet het wel. William deed het en Harry zal hem daarin volgen”, zegt de 79-jarige Dicki Arbiter, voormalig persvoorlichter van koningin Elizabeth.

Hoe lang het verlof precies zal duren, weet Arbiter niet. “Dat is geheel aan hem. Ik denk dat het niet langer zal duren dan twee of drie weken.”

Wat vind jij?

Wat vind jij ervan dat vaders steeds meer verlof kunnen opnemen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.


Reageer ook