Persconferentie vanavond: wat kunnen we verwachten?

We zitten middenin de tweede coronagolf. En man, ik begin me aardig zorgen te maken nu! Overal om mij heen hoor ik van mensen dat ze ziek zijn, de reguliere zorg wordt afgeschaald en er komen weer nieuwe maatregelen om te zorgen dat de zorg niet nog verder overbelast wordt. We zijn weer terug bij af… Een intelligentie lockdown zoals we die in het voorjaar kenden, wordt het vermoedelijk niet. Maar wat zijn dan de nieuwe maatregelen die vanavond bekend zullen worden gemaakt?

Strengere maatregelen

Vanavond om 19:00 uur is er weer een persconferentie waar hoogst waarschijnlijk strengere maatregelen worden gepresenteerd. Volgens Haagse insiders worden de maatregelen vooral aangescherpt voor de detailhandel, horeca en het openbaar vervoer.

Vroeger dicht

Zo zal de horeca vermoedelijk nog vroeger zijn deuren moeten sluiten. Op dit moment moeten de laatste gasten om 22:00 uur de deur uit zijn en vermoedelijk wordt dat nog vroeger. Hierna in een winkel nog een flesje wijn voor thuis halen zit er waarschijnlijk ook niet meer in, aangezien winkels na 20:00 uur waarschijnlijk geen alcohol meer mogen verkopen.

Thuisblijven

Het gebruik van het openbaar vervoer zal zo veel mogelijk afgeraden worden, tenzij je een essentieel beroep hebt of het gebruik strikt noodzakelijk is. Werken doen we zo veel mogelijk thuis; alleen als het echt niet anders kan ga je naar je werk. Naar verwachting wordt ook het voor volwassenen niet meer mogelijk om te sporten in teamverband.

Geruchten

We zijn heel benieuwd of dit ook echt de maatregelen zijn die de overheid zal treffen. Ik hoor ook geruchten over een avondklok en het helemaal sluiten van de horeca. We gaan het zien!

Welke maatregelen vermoed jij dat er vanavond afgekondigd gaan worden? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding boven artikel: Roel Wijnants via Flickr


Reageer ook