Palace in Wonderland: paleiselijke winactie voor het hele gezin

Paleis Soestdijk is vooral bekend als woonpaleis van Prinses Juliana en Prins Bernard die het paleis bewoonden vanaf 1937 tot aan hun overlijden. Als klein meisje reed ik hier vaak langs met mijn ouders en hoopte altijd een glimp op te vangen van de Koningin. Helaas, het kwam er nooit van. Wel is het sinds een paar jaar mogelijk om het paleis te bezoeken en je begrijpt dat ik daar natuurlijk meteen gebruik van heb gemaakt.

Kunstwerken in de tuin

Van 19 juni t/m 27 september 2015 presenteren zeven gevierde hedendaagse kunstenaars nieuwe tijdelijke kunstwerken in de landschapstuin van Paleis Soestdijk. Het is voor het eerst dat de landschapstuin van Soestdijk het decor vormt voor een reeks kunstwerken die inhoudelijk reageren op deze bijzondere locatie, haar kleurrijke verleden en tegelijkertijd zinspelen op een nog onbepaalde toekomst. De expositie biedt bezoekers daarmee een nieuwe kijk op het landgoed Soestdijk.

Paleis Soestdijk luchtopname-C

Speciaal voor kinderen

De zeven kunstwerken zijn gecreëerd door Zoro Feigl, Sharon Houkema, John Körmeling, Reinier Lagendijk, Ingrid Mol, André Pielage en Benjamin Verdonck. Illustrator Floor Rieder, voor haar werk bekroond met een Gouden Penseel, ontwierp het tentoonstellingsbeeld en – speciaal voor kinderen – een bijzondere schatkaart, waarmee zij met een speurtocht door de paleistuin en langs de kunstwerken worden geleid. 

Alice in Wonderland

Een wandeling door de tuin wordt een soort ontdekkingsreis, een tocht langs een aantal attracties die een verbinding legt tussen de geschiedenis, het heden en de toekomst van Soestdijk. Palace in Wonderland verwijst hiermee op subtiele wijze naar het bijna gelijknamige sprookje van Lewis Caroll, waarin de hoofdpersoon op haar ontdekkingsreis zich ook verwonderd en bijzondere ontmoetingen heeft.

Tentoonstellingsbeeld Floor Rieder - Palace in Wonderland-C

Winactie

Damespraatjes mag 4 vrijkaarten weggeven, zodat je met je gezin Paleis Soestdijk kunt bezoeken. De te winnen prijs omvat het volgende:

  • Een bijzondere schatkaart, waarmee jullie via een speurtocht door de paleistuin en langs de kunstwerken worden geleid.
  • Gratis toegang voor 4 personen (2 volwassen en 2 kinderen) tot de tuinen en het paleis, in de ruimtes waar de expositie wordt georganiseerd.

Niet bij de winactie inbegrepen, maar wel apart te bestellen: een picknick mand zodat je ook nog eens paleiselijk kunt picknicken.

De winnaar is: Linda Klopmeijer. Linda, van harte gefeliciteerd. Er wordt binnenkort contact met je opgenomen.

Meer Gratis spullen kijk op Gratisvoorvrouwen.nl


2 reacties

Marianne -

Wonen als een prinses…hoe zou dat zijn…misschien kom ik er achter als ik deze prijs zou winnen….het lijkt me heel bijzonder.

J.V -

Toch leuk even te fantiseeren, als ik nu een princess was geweest had ik zo gewoond!:-)

Reageer ook