Pakistan hielp Nederland bij de Watersnoodramp in 1953

help_pakistan.jpg
"Het door overstromingen getroffen Pakistan, waarvoor in Nederland nu de dringende oproep voor donaties klinkt, schoot Nederland te hulp tijdens de Watersnoodramp in 1953. Een glazen dia met in grote letters ‘Help them!’ wed in ale bioscopen van de havenstad Karachi getoond om aandacht te vragen voor de ramp", aldus de site www.giro555.nl

Pakistan kampt met de ernstigste overstromingen sinds 80 jaar. De afgelopen dagen zijn er al ruim 13,8 miljoen mensen beïnvloed en 1600 omgekomen door deze natuurramp. Diverse bronnen noemen dit een ernstigere ramp dan de Tsunami (Azië 2004) en de aardbevingen in Haïti.

Het is dan ook van groot belang dat  internationale hulptroepen zich verenigen om Pakistan weer op te gaan bouwen. Miljoenen mensen zijn hun huizen kwijt, scholen, winkels, ziekenhuizen en andere belangrijke instanties zijn vernietigd.

Giro 555 staat open voor iedere donatie. Dit gironummer zamelt geld in voor organisaties als Oxfam Novib,  Nederlandse Rode Kruis, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en Cordaid Mensen in Nood.

Donderdag ochtend hebben bekende Nederlanders als Marco Borsato,  Marianne Vos en Marianne Thieme zich gemeld bij het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Zij zijn te bereiken via 0800 1112. Donderdag avond zal er ook op de Nederlandse televisie aandacht worden besteed aan Actie 555. De uiteindelijke opbrengst word tegen middernacht bekend gemaakt in Knevel & Van de Brink op Nederland 1.

damespraatjes.nl roept iedereen op om een donatie te doen. Dit kan door geld over te maken naar Giro 555, te bellen naar 0800 1112 of sms PAKISTAN naar 4333 (€3 per ontvangen bericht.
www.giro555.nl


Reageer ook