Paard gaat met vakantie, incl.kleurplaat deel 2

Poes rekt zich uit en gaat haar haartjes  wassen, als ze ook haar staartje schoon heeft, loopt ze naar de stal.

De deur van de stal staat open, en ze loopt naar binnen.

Goede morgen paard, zegt poes, het is lekker weer en het zonnetje schijnt, ga je mee naar buiten? Dat zal niet gaan zegt paard, ik moet mijn koffertje inpakken, want ik ga een paar dagen met vakantie.

Wat leuk zegt poes, waar ga je naar toe? Ik ga naar paardeneiland, daar komen ook al mijn paardevriendjes. Heb je geen zin om mee te gaan, poes, dan mag je wel op mijn rug want het is wel ver lopen.

Poes krabt zich achter haar oortje, nee paard, zegt poes het is geen eiland voor poezen, en als ik weg ben wie geeft Tychro dan lekkere zachte kopjes?

Daar komt hond aangerent, hoi grote paardedrol roept hond tegen paard. Foei, zegt poes, zulke gekke woorden zeg je niet. Maar ik wel schreeuwt hond, paard is toch mijn vriend. Paard moet lachen om hond. Dan vraagt paard aan hond, ik ga op vakantie naar paardeneiland heb je zin om mee te gaan? Mij niet gezien, zegt hond jij bent wel mijn vriend, maar om nou tussen al die andere paardedrollen te spelen dat vind ik niets, en dan is er niemand om met Tychro en de bal te spelen. Nee hoor ik blijf lekker thuis.

In haar hok tokkelt kippetje een eitje voor Tychro uit, en loopt naar buiten.

De grond is lekker zacht, zo kan ze heerlijke wormen pikken.

Goede morgen allemaal, zegt ze tegen poes, hond en paard, wat staan jullie daar is er iets aan de hand? Hond springt als een dolle in het rond en schreeuwt, onze paardedrol gaat op vakantie. Poes schudt lachend haar kopje en denkt hond blijft toch maar een gekke hond.

Is dat waar vraagt kippetje aan paard?

Ja hoor zegt paard, ik ga naar paardeneiland, daar is een hele grote wei met lekker veel mals gras, heb je geen zin om met mij mee te gaan? .

Kippetje denkt diep na…hmmm… een grote wei, daar zitten vast veel dikke wormen.

Hoe lang ga je met vakantie, vraagt kippetje, vier dagen zegt paard. O, nee zegt kippetje, dat is veel te lang, laat ik het maar niet doen, want wie legt er dan elke dag een eitje voor Tychro?

Weet je, zegt poes, je moet alleen gaan. Als je al je paardenvriendjes weer ziet, dan heb je geen tijd om ook nog eens met ons te spelen.

Dat is zo zegt paard, hij legt het koffertje op zijn rug, doet de staldeur dicht, en huppelt weg. Dan zwaait hij nog gauw even met zijn staart en roept tot over vier dagen.

en de groetseltjes van Tychro’s oma, Margriet Koers

kleurplaat_paard_klein.jpg

Klik op de afbeelding voor een grotere kleurplaat.


Reageer ook