Oproep aan Lil Kleine “Stop toch met al die tienen”

Nadat ik gisteren terugkwam van een feestje ben ik nog even heerlijk op de bank gedoken om naar The Voice te kijken. Al eerder heb ik aangegeven dat ik groot fan van dat programma ben. Maar gisteren had ik voor het eerst dat ik terugverlangde naar oude juryleden. Vooral naar Nick en Simon en Roel van Velzen. Dat was altijd zo onwaarschijnlijk grappig. Alleen voor hen zette je de TV al aan. En die humor is nu ver te zoeken in de uitzendingen. Alleen Ali weet mij af en toe aan het lachen te krijgen. 

Kritiek vanaf de bank

Het gaat in een juryprogramma natuurlijk niet alleen om humor. Er moet ook serieus met de talenten gewerkt worden en ze moeten goede feedback krijgen. Op een eerlijke, liefst opbouwende manier. En Anouk en Waylon doen dat heel goed! Daar heb ik echt niets op aan te merken. “Maar wat is de rol van Lil Kleine in de jury?” Die vraag krijg ik bijna iedere Voice avond van mijn man. “Kan me niet voorstellen dat hij volgende jaar als jurylid terugkomt” hoor ik dan weer naast me op de bank. Ik doe zelf ook enorm mijn best om te zien waar de kwaliteiten van Lil Kleine liggen. Is hij een goede begeleider van zijn talenten? Kan hij zijn kandidaten verder helpen in hun carrière? Maakt hij het programma gezelliger? Geeft hij goede jurykritieken? Aan ieder van jullie natuurlijk om deze vragen zelf te beantwoorden?

Kappen met die tienen!

Maar over die laatste vraag “Geeft hij goede jurykritieken?” las ik zojuist een column van Patricia Cortie in de Telegraaf. “De onervaren coach Lil Kleine …. gaf wéér een 10. Los van het optreden, gewoon niet geloofwaardig en slecht voor de show. Zo kan hij zijn acts proberen in de safe zone te houden. Hoe hoog of laag ligt zijn lat eigenlijk?” Ze roept hem zelfs op om te kappen met het geven van tienen! Zover wil ik zelf niet gaan. Het is zijn inbreng in de show en wij kunnen een jurylid niet dwingen om iets wel of niet te doen. Hij zit daar juist om vanuit zijn achtergrond, expertise en ervaring iets te beoordelen. En wij mogen stemmen via de app! Zo is het! Maar gisteravond begreep ik wel een beetje wat Patricia bedoelde.

Magneet voor jonger publiek?

Volgens mij hoopten de makers van The Voice met Lil Kleine iemand binnen te halen waarvoor ook de jongere kijkers de TV aanzetten. Ik ben heel benieuwd of dat ook werkelijk zo uitpakt. In ieder geval ga ik volgende week weer lekker kijken. Ik ben trouwens fan van Dennis. Wat zingt die gast mooi!

 


Reageer ook