Onweerstaanbaar werk van Denise Rosenboom

denise_rosenboom01.jpg
Afgelopen vrijdag was Damespraatjes bij de opening van de tentoonstelling van het nieuwe werk van Denise Rosenboom. Denise Rosenboom maakt werken van de combinatie van mens en dier.

We zien veel hazen, konijnen, vogels, honden én jonge vrouwen. En dat heel eigenaardig, maar tegelijkertijd onweerstaanbaar.

De werken hangen voor de ramen van Galerie Arps (www.arpsgallery.com ) én voor de vele ramen van de Huisartsenpraktijk van de Amsterdamse Baarsjes in de Bonairestraat 1. In de galerie zelf is nog meer werk te zien. 

Denise Rosenboom (www.deniserosenboom.com ) geeft ogenschijnlijk bekende en vertrouwde beelden een nieuwe touch, een switch waardoor het beeld een nieuwe betekenis krijgt. Met het opwindende verslag van haar eigen leven schudt ze ons wakker en maakt ze ons lenig van geest.

Haar werk is grafisch en persoonlijk. Rosenboom wordt gedreven door onrust en de angst voor onvervulde dromen. In haar werk probeert zij te ontsnappen aan de meerkeuzemaatschappij van deze tijd. Doordat Rosenboom zich constant in verschillende werelden verplaatst, voelt haar werk luguber, maar ook humoristisch aan.

denise_rosenboom02.jpg
Denise Rosenboom (1979) volgde diverse kunstopleidingen. Naast de Docentenopleiding volgde ze de Koninklijke Academie in Den Haag en de Rietveld Academie in Amsterdam. Ze geeft sinds al een aantal jaren les en doet op verschillende lokaties mee aan groepsexposities. 

Gaat dat zien op de Arubastraat 1 en de Bonairestraat 1 in Amsterdam!

Foto’s: Rajab Mohamadin, www.dinpress.com 

Walter van Teeffelen

www.avantiproductions.nl 

kunst_voor_jou.jpg

 


Reageer ook