fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jessica is ontevreden over haar verlovingsring: “Hij had er wel wat meer aan mogen uitgeven”

Niet zo lang geleden ging de vriend van Jessica op één knie en vroeg haar ten huwelijk. Het was iets waar ze altijd al van droomde, maar het werkelijke aanzoek viel haar enorm tegen. Jessica baalt er zelfs zo enorm van, dat ze zich afvraagt of ze überhaupt wel met Max wil trouwen. Ze doet bij ons haar verhaal.

Alles klopte

“Toen ik Max twee jaar geleden ontmoette, wist ik het gelijk: dit is de man met wie ik zal trouwen. Alles klopte. Hij had een goede baan bij een bank, woonde in een geweldig appartement, had een hechte band met zijn familie én was ook nog eens hoteldebotel verliefd op mij”, vertelt Jessica.

Niet langer wachten

“Om ons heen zijn al onze vrienden bezig met trouwen en kinderen krijgen. Wij zijn natuurlijk nog niet super lang samen, maar het was mij wel duidelijk dat ik dit ook met Max wilde.” Max hield de boot aanvankelijk af, maar onlangs vroeg hij Jessica toch ten huwelijk.

Tijdens het achtuurjournaal

Ondanks dat Jessica krijgt wat ze wil, namelijk het aanzoek, is ze toch niet tevreden. “Mijn huwelijksaanzoek had ik mij voorgesteld als een romantisch en meespelend iets. Rozen, muziek, kaarsen en natuurlijk een prachtige ring. Max pakte het echter anders aan. Op een dinsdagavond tijdens het achtuurjournaal trekt hij ineens een doosje uit zijn zak. ‘Zullen we dan maar?’, vroeg hij terwijl hij zijn tegelijk een chipje zijn mond stak.”

Piepklein diamantje

Jessica weet niet wat ze moet zeggen. “Ik vroeg hem of dit een serieus aanzoek was. Hij zei van wel en opende het doosje. Hierin zat een ring met een piepklein diamantje. Zo klein, dat het nauwelijks zichtbaar was.” Max vraagt Jessica of ze de ring mooi vindt en wat haar antwoord was. “Ik wilde hem niet kwetsen en heb dus maar ‘ja’ geantwoord op beide vragen. Sindsdien zijn we verloofd.”

500 euro

Het aanzoek valt Jessica zo tegen, dat ze tegen niemand vertelt dat Max haar heeft gevraagd. “Ik vond het eerlijk gezegd nogal een kansloze situatie. Max heeft een waanzinnig goede baan, een hoog inkomen en dan kom je aanzetten met een ring waarbij het duidelijk is dat hij nog geen 500 euro heeft gekost. Er wordt weleens gezegd dat een ring één tot twee keer het maandsalaris van een man zou moeten kosten. Het bedrag van deze ring verdient Max per dag…”

Twijfel

“Ik weet dat ik als een verwend nest klink, maar ik had er zo veel meer van verwacht. Ik had gehoopt dat hij moeite zou doen en een ring had gekocht die in lijn ligt met zijn inkomen. Door dit aanzoek twijfel ik of ik wel met hem moet trouwen. Als hij hier al geen moeite in wil steken, hoe zal dat straks met de bruiloft en de rest van ons huwelijk zijn?”

Op respectvolle wijze meepraten over dit verhaal? Dat kan in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

15 reacties

Rieneke -

Enige wat jij verdient is dat hij je z.s.m dumpt,raar mens! Mijn man een zeer hoog inkomen.Voordat wij verloofd waten bezitte hij al 8 woningen,2 cabrio’s, audi,motor en noem maar op. Ik heb geen eens een verlovingsring gehad en hij ging niet door zijn knieën. Dat goeft toch ook niet daar zit de liefde toch niet in…

Mari -

Het enige wat jij verdient is dat hij dit leest en je op straat word getrapt kreng dat je er bent

Mien -

Kansloos zou dit huwelijk worden, zet er maar een streep onder Jessica, je ‘verloofde’ verdient respect, een van de bouwstenen van een langdurige relatie.

Joris -

Dat je de manier waarop (journaal op de achtergrond, chips in z’n bakkes) niet tof vindt, snap ik. Maar een ring van zo’n 500 euro ondermaats vinden, is te bizar voor woorden. En een ring van 2 maandsalarissen normaal vinden, zeker als je aanstaande kennelijk 10k per maand verdient, is ronduit ridicuul. Een maandsalaris van 10k in loondienst bij een bank is overigens vrij zeldzaam. Het is mij wel duidelijk waarom jij graag met hem trouwt.

Fiona -

Dat je, je er niet goed bij voelde ongeacht hoe de relatie inhoudelijk is vind ik zeer logisch.
Tuurlijk het feit dat hij een ring voor je gekocht heeft is een mooi gebaar en er is niets wat daar tegenin gebracht kan worden.
Maar je vragen op de bank zonder enige moeite te doen en dan een ring die je niet mooi vindt is gewoon heel vervelend. De vrouwen hierboven vind ik niet volledig eerlijk. Het is in mijn optiek namelijk normaal dat een man moeite doet om het een mooi moment te laten zijn de aanzoek. Dat doe je hopelijk maar een keer. Ik weet zeker dat als dat goed was gegaan, dan had je misschien de verlovingsring nog steeds niet helemaal mooi gevonden, maar had je wel de oprechtheid gevoeld.
Het aanzoek zorgt er ook voor dat je nog eens goed nadenkt over of je echt met hem door het leven wil en als ik het zo hoor zit het bij jullie nog niet helemaal goed. Dat is om serieus bij stil te staan. Die ring, ach als dat alles was kan je ook denken, straks gaan we trouwringen uitzoeken en kan ik wel aangeven wat ik mooi vindt….maar er lijkt miss meer aan de hand te zijn tussen jullie.

Tanja -

Je bent bang dat je klinkt als een verwend nest, dit klopt inderdaad. Je kunt beter meteen de verloving verbreken. Ik zou niet eens zo’n dure ring willen hebben, ik geef het geld liever uit aan leuke dingen doen samen, dingen die er echt toedoen. Blijkbaar vind je het vooral belangrijk hoe anderen tegen je aankijken. Jammer dat mensen met veel geld sterallures krijgen.

Lotte -

Ik kan alleen maar zeggen…wat ben ik blij dat bij ons een eerlijke open communicatie is. Misschien ben je vokraf nooit duidelijk feweest in wat je verwachtingen of dromen zijn. Misschien heb je weinig nagedacht over wat zijn intentie is, meid die man houd van je koopt een ring en doet een aanzoek! Koester wat je hebt. Waarom zo gebrand op een peperdure ring? Betekend zijn liefde dan meer? Of is t omdat je wil showen naar de buitenwereld en ben je nu bang dat mensen wat denken? Mensen denken waarschijnlijk alleen maar dat t leuk is dat je gaat trouwen. Als je vrienden net als jij zoveel waarde hechten aan t goud pfff dan waardeer je de echte rijkdom niet zonde

Harrie -

Jessica….. je vriend heeft een goede baan mooie woning en stapel op jou….
Wat geef jij hem voor de verloving?
Wil jij hem om na de scheiding te kunnen doen wat je wil op zijn kosten de helft van zijn bezittingen inpikken
Ik dacht dat liefde onbetaalbaar was en niets met een inkomen te maken heeft , Maar het ziet er naar uit dat je meer een golddigger bent

Allehoopverloren -

Ben wellicht niet de juiste persoon om van advies te voorzien. Ik denk dat bijna alle mannen kansloos zijn op dit gebied. Denk dat je de manier van de aanzoek uiteindeljk nog erger vindt dan de ring. Wij vrouwen willen allemaal compleet overdonderd zijn door een romantisch aanzoek. Weet je als hij het nu al zo aanpakt hoef je echt niet nog van die hele zoetsappige romantische acties te verwachten. Gedurende jullie huwelijk zal het eerder nog meer afvlakken. Uiteindelijk draait het om respect, vertrouwen en intimiteit. Dat is mijn ogen een goede basis

Anne -

Je hoeft geen ring te dragen die je niet mooi vindt en toch verloofd zijn. Een ring is iets persoonlijks. Een kleine ring of geelgoud staat sommige mensen wel en andere niet.

Jenneke -

Ieder zo zijn ding, ik vind persoonlijk dat het niet uitmaakt of de ring nu 10 euro of 500 heeft gekost, wellicht duurder. Het gaat om het idee. Ik hoop niet dat je je zo schaamt dat je niets tegen bekende zegt dat je vriend je heeft gevraagd. De ene man is daar misschien romantischer in dan de ander.
Beter een eerlijk en oprechte vriend, dan duur en nep zeg ik altijd maar. Ik wens je succes met keuzes maken. En knap dat je het toch opschrijft.

L van Beers -

wat jammer dat je zo reageert. Blijkbaar is uiterlijk en status en de de publieke opinie erg belangrijk voor je. Het zou fijn zijn als je de relatie uitmaakt. Dan heeft hij de kans iemand te ontmoeten die hem waard is.

Ier -

Wat naar dat je je hier zo bij voeld. Ik kan me voorstellen dat je denkt; ben ik maar zo weinig waard en is dit nou het belangrijkste moment waar sommige mensen al jaren naar uit kijken. Het kan zijn dat voor je man dit niet het allerbelangrijkste is en dat het gewoon gaat om met jou te trouwen en jullie leven hierna? Spendeert hij niet liever het gewoon aan de bruiloft/jouw trouwjurk? Je kan altijd zeggen dat je graag met hem trouwt maar de ring niet helemaal past bij jouw smaak? Prijs zegt niet altijd alles, een goede relatie en niet in de schulden zitten is belangrijker dan wat andere zien aan de buitenkant (hiermee bedoel ik niet te zeggen dat je gevoel niet gewaarloofd is maar dat op langer termijn uiterlijkheden en materiele bezittingen en waardering/status van buitenstaanden niet het belangrijkste is).

Jacqueline -

Als je je nu al zo voelt, lijkt het mij het beste om er niet mee verder te gaan. Jullie verwachtingen liggen erg ver uit elkaar, en uit je bericht begrijp ik dat jullie tor nu toe niet os gelukt om eerlijk te zijn naar elkaar over deze verwachtingen. Communicatie is ontzettend belangrijk! Wees nu eerlijk, anders is je huwelijk gebaseerd op een leugen. Kijk of het lukt de verwachtingen op elkaar af te stemmen.

Heidie -

Wat een ouderwetse gedachte, dat de man een maandsalaris of zelfs tot 2x zou moeten uitgeven aan de verlovingsring. Dat stamt zeker uit de tijd dat vrouwen ook ontslagen werden als ze gingen trouwen…
Als hij verder niet gierig is en hij behandelt je goed, ben dan blij met wat je wel hebt.
PS ik denk dat die aanzoeken van mannen op een wit paard met een knots van een diamant vooral in Hollywood-films voorkomen…uitgezonderd enkele originele mannen uit het dagelijks leven.

Reageer ook