fb
Damespraatjes Damespraatjes

Nina viel 30 kilo af, maar haar man is minder blij: “Hij is er jaloers en bezitterig van geworden”

Ze wist niet beter dan dat ze stevig was gebouwd. Dat ze als kind werd uitgescholden voor ‘dikke schommel’. Haar moeder, ook te zwaar, leerde Nina ermee om te gaan. “Zij zei: ‘kind je hoeft je niet te schamen, je bent een prachtig meisje’. Maar ondertussen ging het getreiter wel door en voelde ik me steeds eenzamer en rottiger.” Inmiddels is Nina dertig kilo lichter en voelt zich zoveel fijner.

Er is geen dieet dat ze niet heeft gevolgd. “Ik was jong toen ik ging lijnen. Altijd was ik het dikste meisje. Ik scheurde uit mijn broek, had op mijn tiende al borstjes en was het mikpunt van hoon. Wel was ik sportief wat bijdroeg aan een gezond lijf, dat wel. Maar ik wilde zo graag dun zijn zoals de andere meisjes.”

Brooddieet

Wekenlang at ze droog brood tijdens het brooddieet. “Hoe ik het weg kreeg, weet ik niet meer. Droge, bruine sneetjes met een klein beetje geraspte appel mocht ik gedurende de dag eten en ’s avonds een lichte maaltijd. Na twee weken kwam het brood mijn neus uit.” Een Leven lang Fit, het appeldieet, maaltijdvervangers, allemaal passeerden ze de revue. Het resultaat was nooit blijvend. Ze legde zich erbij neer.

Honderd kilo

Nina stopte op haar dertigste met roken en kwam tien kilo aan. Twee jaar later was ze in verwachting van haar dochter en na de bevalling tikte de weegschaal de honderd kilo aan. “Voor een vrouw van één meter tweeënzeventig is dat behoorlijk zwaar. Ik raakte in een depressie en kwam na een heel moeilijke periode bij een coach terecht.” Een oude lieve man die ogenblikkelijk zag waaraan het schortte bij Nina. “Zelfvertrouwen. Ja, dat is mooi makkelijk, dat heeft waarschijnlijk het gros van zijn cliënten.” Maar de coach ging verder. Vroeg haar waarvan ze gelukkig werd, wat haar blij maakte. Ze kon goed tekenen maar deed daar niet zoveel mee omdat er brood op de plank moest komen. Dacht ze. “Waarom doe je niets met je talent? Waarom doe je niet dat waarvan je blij wordt? Het zette me aan het denken en ik ging het gesprek met mijn man Liam aan.” Aanvankelijk vond hij het geen goed plan, maar Liam had ook in de gaten dat zijn vrouw niet gelukkig was. “Hij gaf me een jaar. Als ik in die periode opdrachtgevers had, vond hij het goed.”

Goed in haar vel

Nina startte haar eigen bedrijf en tekende in opdracht, verdiende geld met dat wat ze het liefste deed. Omdat ze zo goed in haar vel zat, snoepte ze veel minder. Het emotie-eten dat ze altijd had gedaan, verdween. De kilo’s vlogen eraf. “Ik wist niet wat me gebeurde, zonder dieet viel ik af. In totaal is er dertig kilo af, ik ben een compleet ander mens.”

Bedreiging

Het zelfvertrouwen van Nina groeide. Sommige vriendinnen zagen haar als bedreiging en haakten af. Ze ontmoette nieuwe mensen en ontdekte dat mannen haar opeens aantrekkelijk vonden. “De aandacht van die mannen deed me zo goed. Met Liam kreeg ik daarover steeds vaker ruzie. Hij vond dat ik me gedroeg als een slet. Hij werd heel bezitterig en ik mocht niet meer uit met mijn vriendinnen. Ik ben geen slet, ik durf nu gewoon veel meer.”

Nina neemt de ruzies op de koop toe en haalt de ene opdrachtgever na de andere binnen. En hoe moet het dan met Liam? Ze haalt haar schouders op. “Dat zien we dan wel weer. Ik ben nu gelukkiger en onafhankelijker dan ooit. Mijn tijd is aangebroken.”

Ben jij ooit veel afgevallen? En hoe reageerden mensen in jouw omgeving hier toen op? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

11 reacties

Miep -

Korina is gewoon een jaloerse dikkerd.

Rita -

Hoi ja ik ben 165 en woog 94 kilo.ben inmiddels 34 kilo kwijt

Alfred -

Ik ben 184 cm en woog altijd rond de 97kg. Ik was vroeger dik. Het lukte mij maar niet om onder de 90 kg te komen. Ik stape over op KETO (geen padta, broos, rijst maar wel vet en eiwit). Ik kwam het citroensap dieet tegen (20 el vers citroensap, 20 el ahornsiroop, snufje cayennepeper, mixen met twee liter water, ook nog een liter ongemengd water) alleen dat voor maximaal 10 dagen en maximaal 2* per jaar. Ik ben 10 kg afgevallen…. Ik ben nu een paar maanden bezig. Ik sport en wandel er ook bij. (Probeer vaker te hardlopen).

Rieneke -

Knap van de mensen die zoveel zijn afgevallen.Hier mislukken al mijn dieetpogingen en ik word na afloop alleen maar dikker. Nu heb ik mijzelf gedwongen dat ik maar 1 dag in de week mag snoepen en elke dag 2x een half uur wandel in de buitenlucht. Voor de rest eet ik gewoon dus brood en af en toe heus pizza masr meestal groentes en aardappels.Moeilijkste van alles vind ik mijzelf tijd te gunnen voor de 2x wandeling. Eerste keren kon ik ook niet mijn rust vinden dan dacht ik “Opschieten want ik moet nog … doen en … doen” Ik vind nu langzaam meer rust en in alles waardoor ik al lekkerder in mijn vel zit. Ik ben nog maar 3 weken bezig dus hier nog maar -1,2 kilo

Manja -

Ik ben 46.1 kilo afgevallen en altijd dik geweest, zelfvertrouwen nul!! Nu zelfvertrouwen, mag nog wel iets beter over mezelf denken, maar dat heeft tijd nodig. Mijn vriend vond me mooi toen ik dik was en nu vind hij me nog steeds mooi!! Alleen straal ik nu veel meer!! Een man moet naast zijn vrouw niet boven haar..

K -

Wat een lijp ben jij joh Korina. Blijkbaar kom je zelf aandacht te kort dat je zo reageert. 🤣 En jullie Nederlandse vrouwen? Ga dan lekker naar een ander land waar je onder de duim gehouden word. Dag gekkie!

Vera -

Korina, hoe durf je zo over de Nederlandse vrouw te praten. Wat heet racistisch! Ik wil niet eens weten wat jij je kinderen leert, kan ik zo wel raden. Walgelijk!

Korina -

Klein willen houden? Een vrouw hoor je te beschermen en niet te delen met de hele wereld. Zou jij ook vertellen aan iedereen waar al je geld ligt met de sleutel? Jullie nederlandse vrouwen bewijzen steeds meer hoe hoerig jullie zijn. Jullie noemen het voor jezelf kiezen, vertaling daarvan is een hoer zijn.

Pietje -

Ik ben ook 40 kilo afgevallen .. ben alleen nooit vergeten dat het ook me eige man was die over me rug wreef toen ik nog zo dik was en hij me toen al mooi vond ❤️

Melin -

45 kilo afgevallen, genoeg mannen achter me aan zitten 😂😂😂

B -

Vreselijk als mannen je klein willen houden.
En bezitterig en jaloers zijn.
Ik trok zulke mannen aan.
En nu aan het herstellen.

Reageer ook