Damespraatjes Damespraatjes

NikkieTutorials boos op Trijntje Oosterhuis: “Ben je nog helemaal 100%?”

Grapjes maken ten koste van een ander… Ik houd er helemaal niet van. Als je een ander pijn moet doen om grappig te zijn, is het naar mijn idee geen grapje meer. Helaas hebben de ‘grappenmakers’ op het moment van zo’n lullig grapje het vaak zelf niet door. Pas als iemand uitspreekt er door gekwetst te zijn, realiseren ze het zich. Soms volgt een excuus, maar soms alleen de reactie dat de ander zich niet zo moet aanstellen. 

NikkieTutorials, is op Instagram boos geworden op zangeres Trijntje Oosterhuis. Dat was te zien in de Instagram Stories van Nikkie. Ze deelde een video waarin Trijntje is te zien die zegt: “Ik heb dit in alle toonsoorten gedaan. Barry Paf deed het zo laag dat ik als een transgender klonk.” Deze uitspraak schoot bij Nikkie in het verkeerde keelgat.

De Jager – die in januari zelf uit de kast kwam als transgender – zegt: “Een van de grootste Nederlandse zangeressen: ‘Ik klonk als een transgender’. Ben je nog helemaal 100%? Jij maakt deelt uit van het probleem door zo te stigmatiseren.”

Stom van me

Trijntje heeft gereageerd op haar uitspraak en zegt: “Nikkie, je hebt helemaal gelijk! Dit was erg stom van me om te zeggen. Het spijt me heel erg iedereen!!” Waar ook Nikkie op reageert: “We maken allemaal fouten… mensen moeten zich realiseren dat deze ‘makkelijke grapjes’ erg pijnlijk zijn.”

Goed uitgesproken

Kijk, zo leg je dat bij! Heel goed. Het was natuurlijk helemaal fout van Trijntje, maar wel respect dat ze dit toegeeft en haar excuses aanbiedt. Een dom grapje maken we allemaal wel eens. Het siert je als je achteraf kunt toegeven dat het niet leuk was.


Reageer ook