Nikkie de Jager één dag na coming-out al op de cover van Elsevier

Ik stond op het punt van naar bed gaan, toen ik maandagavond een pushbericht van Nu.nl op het scherm van mijn telefoon zag verschijnen. “Beautyvlogster Nikkie de Jager vertelt in YouTube-video dat ze transgender is”, las ik. Wauw, dat kwam even binnen zeg! Direct opende ik mijn YouTube-app en bekeek de video en waarempel: het klopte. 

Respect!

Allereerst wil ik zeggen: respect! Ik kan me goed voorstellen dat het voor Nikkie helemaal niet makkelijk is om zo publiekelijk over zoiets persoonlijks te moeten praten. Het plaatsende in de context van de chantage waar zij mee te maken kreeg, maakt het des te lastiger. Gelukkig wist ze het heft in eigen hand te nemen en bracht ze het nieuws zelf naar buiten.

Wereldnieuws

In één klap was Nikkie wereldnieuws. Van Nederland tot de Verenigde Staten en van Azië tot Zuid-Amerika: overal was Nikkie trending. De reacties onder haar video zijn hartverwarmend en ook via social media kan ze op veel steun rekenen. Het was hoogstwaarschijnlijk niet haar intentie, maar met haar coming-out werd ze een rolmodel voor een hele nieuwe groep mensen.

Cover van Elsevier

Nikkie staat deze week op de cover van ‘Elsevier Weekblad’, welke gisteren op Twitter gepresenteerd werd. “We hebben een beetje geluk gehad”, vertelt plaatsvervangend hoofdredacteur René van Rijckevorsel. “Er stond al langere tijd een groot verhaal gepland over hoe de groeiende diversiteit in geslachten de samenleving verandert. Toen we het nieuws van Nikkie hoorden, besloten we er meteen op in te haken met een mooie cover.”

Zeker lezen

Wij gaan deze Elsevier zeker lezen! Jij ook? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

foto boven artikel: Elsevier


Reageer ook