Nieuw Snor-boek ‘Zelfgeoogst’ maakt moestuinieren makkelijk

zelfgeoogst.jpg
Na heel Nederland aan de soep gekregen te hebben met de bestseller ‘Soepkalender’, komt Uitgeverij Snor nu met het boek ‘Zelfgeoogst’ over supermakkelijk moestuinieren in kistjes. De auteurs weten ook dit onderwerp zo te brengen dat je meteen de handen uit de mouwen wilt steken. Met de revolutionaire moestuinkistjes-methode van Snor, de vijftig originele oogstrecepten van Marian Flint en de prachtige vormgeving van Studio Boot is succes verzekerd,  in de tuin en zelfs op het balkon. Het boek is zojuist verschenen en Uitgeverij Snor stelt een aantal exemplaren beschikbaar aan damespraatjes.nl. Lees onder aan dit artikel of jij een van de winnaars bent.

Revolutionaire moestuinkistjes-methode
Groenten uit eigen tuin zijn duizend keer lekkerder dan die uit de winkel. Maar, hoe verbouw je je eigen groenten als je een klein balkon hebt of een achtertuin die niet groter is dan een postzegel? Met de revolutionaire moestuinkistjes-methode heb je niet veel ruimte nodig. Een paar kistjes stapel je trapsgewijs op elkaar. Je verdeelt ieder kistje in vieren en plant in ieder hoekje van de kist een paar zaden. Laat planten opklimmen tegen een frame, beetje water en mest erbij en klaar is je moestuin. ‘Zelfgeoogst’ behandelt de moestuinkistjes-methode plus de meest makkelijke groenten voor in je tuin, met handige stappenplannen en tips. Afgewisseld met recepten van Marian Flint om je eigen oogst in de keuken te verwerken.

Moestuintrend
Het boek Zelfgeoogst speelt in op de moestuintrend. De Verenigde Staten en Engeland lopen hierin voorop. Vorig jaar werd er voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog in Engeland meer zaaizaad verkocht van groenten en kruiden dan van bloemen. Maar ook de Nederlanders hebben het moestuinieren ontdekt. 20 Procent van de Nederlanders zou wel een volkstuintje willen hebben, zo blijkt uit onderzoek. En in de Randstad zijn de wachtlijsten voor een volkstuin eindeloos. Vooral gezinnen met kinderen hebben belangstelling voor het moestuinieren.

Gelukshormonen
Moestuinieren is niet alleen maar leuk, het is ook gezond. Neurowetenschapper Christopher Lowry ontdekte dat wroeten in humusrijke aarde ervoor zorgt dat ons immuunsysteem gelukshormonen aanmaakt. Bovendien gaan zelfs notoire groente-haters tomaten eten als ze die in eigen tuin kunnen plukken. En wat is er leerzamer dan een stokboon om een stok te zien slingeren?

Over de makers
Styling director Marian Flint maakt culinaire producties voor o.a. Living, ELLE Eten en Allerhande. Ze is mede-oprichter van Deliciouslabel, dat inspirerende en stijlvolle food-foto’s maakt voor magazines.

Studio Boot is een toonaangevende ontwerpstudio uit Den Bosch die eerder voor Snor de omslag van de ‘Soepkalender’ maakte en de vormgeving van ‘Fred en Wilma in de Vinexwijk’ voor rekening nam. Beide boeken wonnen prijzen voor hun mooie vormgeving. Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij uit Utrecht. In drie jaar tijd hebben zij hun fonds uitgebreid tot inmiddels 16 boeken. Uitgeverij Snor staat erom bekend stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen.

Titel: Zelfgeoogst

Ondertitel: Supermakkelijk moestuinieren en superlekker koken
Auteur: Marian Flint, Annemarieke Piers en Claudette Halkes
Fotografie: Anna de Leeuw
Vormgeving en illustraties: Studio Boot
ISBN: 978-90-799-61-092
NUR: 423
Aantal pagina’s: 120
Formaat: 185 x 232 mm
Prijs: € 14,95
Verschijnt: 5 maart 2010
www.uitgeverijsnor.nl
 
Prijswinnaars

Marij Gerats
Marlou Joosten
Ida Freriksen

Niet gewonnen en wil je het boek toch hebben? Klik hier

Nog meer prijsvragen


1 reactie

Janine -

Een reactie op een oud artikel moet kunnen 😉 Het is nog steeds een actueel boek natuurlijk. Ik heb hem zelf fanatiek gebruikt om ideetjes op te doen (en nog steeds)voor mijn eigen tuin en verkoop inmiddels ook een bijpassend zadenpakket waarmee je supersnel kan beginnen met moestuinieren in je moestuinkistje!

Reageer ook