fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jessica is na dertig jaar weer samen met haar jeugdvriendje: “Wist toen al dat hij de ware was”

Als je Jessica anderhalf jaar geleden had gezegd dat ze zou scheiden van haar man en ‘ja’ zou zeggen tegen haar jeugdvriendje, had ze waarschijnlijk smakelijk gelachen. “Hoe dan? Maar inmiddels weet ik dat dat dus kan. Onze levens liepen anders, maar Rob zat altijd in mijn hart. En nu, nu is hij mijn man. Ik ben zo gelukkig, ik heb gewoon mijn ex weer terug.”

Rob en Jessica waren vanaf hun veertiende onafscheidelijk. Noem het kalverliefde, noem het wat je wilt, maar ze wisten het zeker: ze zouden samen oud worden. “We waren er vast van overtuigd, maar het liep anders. Op mijn zeventiende werd ik onwijs verliefd op Marc, de barman van mijn stamkroeg. Het was wederzijds en ik heb nachten liggen huilen. Ik wilde Rob niet kwijt, maar was zo hoteldebotel van Marc die me vrij liet en me tijd gaf om uit te zoeken wat ik wilde. Ik koos voor Marc en brak het hart van Rob. Dat ik jaren na dato mijn ex terug zou winnen, had ik nooit kunnen bedenken.”

School reünie

De jaren verstreken, de relatie met Marc was uit en Jessica ontmoette Daan. “Een betrouwbare man met wie ik kinderen wilde. Daan en ik trouwden, kregen twee zonen en hadden het goed. De sleur zat er wel een beetje in, maar ik zag niet anders om me heen. Vriendinnen klaagden er ook over.” Dat diezelfde sleur in één klap zou verdwijnen, had Jessica niet kunnen verzinnen. “Op Facebook las ik dat de middelbare school waar Rob en ik op hadden gezeten, honderd jaar bestond en dat er een reünie werd gehouden. Het leek me leuk om iedereen weer eens te zien en te horen wat er van mijn oude klasgenoten was geworden.”

Onwijs veel lol

Jessica meldt zich aan en verheugt zich erop iedereen weer te zien. “Ik dacht aan mijn jeugdvriendje Rob en hoopte dat hij ook zou komen. Omdat hij geen Facebook heeft, wist ik het niet.” Maar Rob was er en hij was geen spat veranderd. “Mijn hart maakte een sprongetje toen ik hem zag en toen ik hem omhelsde gebeurde er iets met me. Het voelde zo vertrouwd, ik herkende zijn geur onmiddellijk en realiseerde me dat ik hem had gemist. We raakten maar niet uitgepraat en we hadden weer zo onwijs veel lol met elkaar. Dat we telefoonnummers uitwisselden was heel logisch.”

Jeugdvriendje terug

Als Jessica Rob een paar dagen na de reünie een appje stuurt, reageert hij lauw en afstandelijk. Dat verwart Jessica. “Het gekke was dat ik in een tijdschrift een verhaal las over hoe je je ex kan proberen terug te winnen. En ik dacht: ja, dat is wat ik wil. Ik wil mijn ex terug. Ik voel het aan alles. Ik ben met de verkeerde getrouwd, ik had bij Rob moeten blijven.” Jessica belandt in een achtbaan van emoties en wil met Rob praten. “Aanvankelijk aarzelde Rob en dat begreep ik niet. We hadden zo leuk gepraat tijdens de reünie, wat was er veranderd? Niks, weet ik nu, maar Rob had tijd nodig om na te denken en zijn gevoelens te ordenen. Hij was net zo verward als ik.”

Ja!

De twee hebben urenlange telefoongesprekken, stiekeme dates en komen uiteindelijk tot de conclusie dat ze voor elkaar bestemd zijn en dat ze met elkaar willen trouwen. “Familie en vrienden waren in shock. Begrijpelijk, maar Rob en ik trokken ons er niets van aan. We hadden er immers goed over nagedacht en wisten allebei: we moeten ons gevoel volgen. Onze kinderen zijn na een verwarrende periode aan de hele situatie gewend. We zijn één grote familie geworden en dat voelt goed. Kan mij het schelen wat de buitenwereld ervan vindt, als wij maar weten hoe het zit. Eigenlijk wist ik toen al dat hij de ware was.”

Denk jij nog wel eens aan je voormalige lovers? En zou je je jeugdvriendje terug willen? Of vind je dat je nooit meer een relatie met een ex moeten hebben omdat je niet voor niets uit elkaar bent gegaan? Praat met mee in de comments onder dit artikel.

5 reacties

Rieneke -

Bijzonder! Ik heb het juist andersom. Alles wat ik niet zoek in een man bezit mijn jeugdliefde. Als ik hem zie op facebook krijg ik al de rillingen.

Joris -

Waar is echtgenoot Daan eigenlijk gebleven tussen de reünie en het huwelijk met Rob?

Efd -

Hallo ,
Herkenbare gevoelens.
Ook ik heb bijna 2 Jr geleden contact gezocht met een jongen waar ik op m’n 13e stiekem speciale gevoelen voor had , er was its maar ik had verkering met zijn vriend en hij was destijds te verlegen om wat te proberen. Dirk verdween uit mijn zicht omdat hij beroepsmilitair en uitgezonden werd met DB3 naar oa Sebrenica. Hij is getrouwd geweest en een relati gehad war kinderen uit zijn gekomen. Hij is nooit echt uit mijn gedachten geweest en we kwamen elkaar wel eens tegen op straat en voelden allebei dat er its was maar durfden geen van 2en dat uit ye spreken.
Ik ben getrouwd geweest en gescheiden en ben momenteel ook getrouwd met een lieve man. Uit beide huwelijken heb ik samen 6 kids waarvan 2 minderjarigen uit mijn huidige huwelijk.
Nadat ik bijna 2 Jr geleden de stoute schoenen aantrok en Dirk opzocht zijn wij in een optionele rollercoaster beland en hebben we na veel tegenslagen veroorzaakt door de mensen om ons heen voor elkaar gekozen en heb ik besloten te gaan scheiden. Ik vind het vreselijk verdrietig voor mijn man en kids maar mijn gevoelens voor Dirk zijn te sterk en wij willen samen verder. Het zal niet zonder slag of stoot gaan maar ik laat Dirk niet weer los.

Chinke -

Goede dag
Wat wen mooi verhaal ik wens jou verder heel veel succes.

Maar hoe overwin ik dit want ik wil mijn ex terug na 29 jaren zijn we gewoon voor niks gescheiden van een huwelijk van 13 jr.

En nogsteeds ben ik geduldig en zit ik vol vertrouwen dat hij en ik er weer gaan zijn.

Joris -

Wat een leuk nieuwtje. Gefeliciteerd beiden.

Reageer ook