MINDFULNESS: Leven met aandacht

paul_eykenduyn.jpg
Dit voorjaar beschreef coach Paul Eykenduyn op deze site al een keer wat er met je gebeurt, als je het leven met geconcentreerde aandacht kan leiden.  Dat is de essentie van een cursus Mindfulness:
Op praktische wijze leer je jezelf te concentreren op wat echt voor jou belangrijk is en je niet meer te laten afleiden . Je confronteert jezelf met het maken van keuzes. Paul’ zijn ervaring: “Cursisten zetten ook echt stappen. Zo kon een deelneemster met alle aandacht voor haar moeder en niet haar eigen verdriet, haar begeleiden door kankeronderzoek en kon een ander na twintig jaar zonder zichzelf geweld aan te doen, de sigaretten wegleggen.”

“Mindfulness maakt je bewust van de hoeveelheid tijd we in ons leven verdoen met zaken die we eigenlijk niet willen. We komen tijd tekort, ergeren ons te vaak. Vaak voelen we ons machteloos en zoeken we de oorzaken buiten onszelf. Zonde van je leven NU!”.

Paul start in september weer met een cursus Mindful Leven; in november gevolgd door een nieuwe variant: Mindful Werken.

Mindful Leven – start 14 sept.
In de cursus Mindful Leven werk je in een kleine groep medecursisten iedere week aan een ander thema, zoals: het hebben van aandacht, je eigen spreken en luisteren, nooit meer tijd tekort komen, geld & consumptie, je relaties goed onderhouden en je persoonlijke verantwoordelijkheid nemen. Paul werkt met meditatie, persoonlijke oefeningen, creativiteit en gezamenlijke gesprekken. Volop afwisseling dus.

Mindful Werken – start 4 nov.
In deze cursus gaat het over dezelfde thema’s als in Mindful Leven, maar wordt alles geconcentreerd op ons werk: “Waar stel je eisen aan, wat verlang je van collega’s, je baas/bazin, hoe bewaak je ècht je agenda, welk belang moet de jaarlijkse beoordeling voor je hebben, wat wil jij met jouw ‘ge-werk’ eigenlijk bereiken?!”

Programma.
Beide cursussen worden gegeven in Hilversum en bestaan uit acht avonden, telkens van 19.30 tot 21.30 uur. Zo wordt het gezin èn je nachtrust gespaard !
Verdere programma-informatie kun je downloaden van zijn website www.eykenduyncoaching.nl .
Kijk onder Agenda, daar vind je ook hoe je je kunt inschrijven.


Reageer ook