Minder kcal in Amerikaans voedsel

minder_kcal_in.jpg
Stel dat je één keer in de twee weken een reep chocolade van jezelf mag eten. Precies op het moment dat je het eerste stukje van deze reep in je mond wilt stoppen zie je dat er de helft minder kcal in zit. Wat zou je dan doen? Alleen deze reep opeten en je gelukkig voelen met minder kcal, of zou je voortaan één keer per week een reep chocolade eten? Hier denken ze nu in Amerika over na.

1,5 biljoen minder kcal
Zestien grote Amerikaanse voedselproducenten gaan namelijk het aantal kcal in hun producten terugdringen. Producten bevatten dan de helft minder kcal dan nu. Hierdoor krijgen Amerikanen (naar verwachting) in 2015 1,5 biljoen (1.500.000.000.000) minder kcal binnen. Opdrachtgeefster voor deze rigoureuze aanpak is niemand minder dan, de Amerikaanse First Lady, Michelle Obama. Zij strijdt in Amerika tegen overgewicht en de complicaties ervan.

Gezondere keuzes
Als alle fabrikanten mee doen die hebben toegezegd, zullen producten 25 procent minder kcal bevatten. In 2012 moeten er al 1 biljoen minder kcal in het eten zitten, in 2015 loopt dat op tot 1,5 biljoen. De toezeggingen zijn een flinke stap voorwaarts. Amerikanen kunnen op deze manier gezondere keuzes maken en daardoor een gezonder leven leiden.

De verwachting is dat de komende maanden ook andere bedrijven zich aansluiten bij het initiatief. De voedselproducenten maken hun producten niet alleen minder vet, maar leveren in sommige gevallen ook kleinere porties. Ook kan er een lightversie van het product komen.

Verwachtingen
Maar of dit gaat werken is nog maar de vraag. Zoals ik eerder al vroeg, wat zouden jullie doen? En wat verwachten jullie dat er in Amerika gaat gebeuren? Ik heb er een hard hoofd in. Maar misschien ben ik op dat gebied te negatief ingesteld. Mij lijkt het verstandig eerst te gaan vertellen wat gezonde voeding is en wat deze voeding doet met je lichaam. Daar bereik je veel meer mee dan met lightproducten of kleinere verpakkingen.

Bron: Gezonderworden.nl
Met dank aan: Valtaf.nl

specsavers.gif


Reageer ook